Online workshop: Sådan bruger du ChatGPT i din jobsøgning - MA-Kasse

Online workshop: Sådan bruger du ChatGPT i din jobsøgning

Medierne flyder over med nyheder om ChatGPT – et nyt online-værktøj udstyret med kunstig intelligens, som du kan spørge om hvad som helst. Og få nogle svar, som forekommer en hel del bedre end de svar, man er vant til fra diverse chatbots. Microsoft er netop nu ved at integrere ChatGPT i deres søgemaskine Bing, men prøv den evt. via linket, hvis du ikke allerede har været der.

Nogle er skræmt fra vid og sans, andre er ovenud begejstrede … skal teknologien udnyttes, forbydes, reguleres … ? Ingen tvivl om, at vi de næste par år vil opleve heftige diskussioner om mulighederne – og de etiske aspekter.

Men nu er ChatGPT derude – og vores teknologibegejstrede karriererådgiver Fredi Falk Vogelius har prøvekørt tjenesten en rum tid nu. Han er klar til at fortælle dig, hvad du kan bruge den til i din jobsøgning. Uden at glemme din kritiske sans selvfølgelig 🙂

Den er god til at skrive cv’er og resumeer
Dette er muligvis en af de mest nyttige funktioner i chatbotten. Med ChatGPT kan du skrive et tilpasset cv og følgebrev til hvert job, du søger. Da dette normalt er et af de mest tidskrævende aspekter ved jobansøgningsprocessen, kan denne funktion være en stor hjælp for mange jobsøgende.

Den kan også læse og forbedre dit eksisterende cv og resumé
ChatGPT skriver faktisk meget bedre end hvad man hidtil har set. Så hvis du allerede har taget dig tid til at skrive et cv eller et resumé, kan du lade ChatGPT gøre det en lille smule bedre.

Den kan hjælpe dig med at forberede dig til en jobsamtale
ChatGPT kan hjælpe dig med at blive klar til en jobsamtale takket være dens viden om rigtig mange brancher. Det kan generere hypotetiske jobsamtalescenarier, potentielle spørgsmål (og kvikke svar) og mange andre nyttige ideer til at forberede din samtale.

Inspiration JA. Men ikke en erstatning for DIG
Man skal selvfølgelig møde al teknologi i sin vorden med en god portion skepsis. Hvor kan teknologien hjælpe mig, hvor kan den lede mig på afveje? Vi er slet ikke der, hvor vi kan parkere vores fornuft og lade en chatbot bygge broer, udføre hjernekirurgi og afgøre retssager – men mindre kan også gøre det, fx når du søger job. ChatGPT skal ikke skrive din ansøgning eller dit cv – og den kan heller ikke gå til samtale for dig. Men måske det nye værktøj kan hjælpe dig, inspirere dig, til at blive en endnu bedre jobsøger. Tilmeld dig, og hør mere, når Fredi fyrer op under botten.

Teknisk info
Du behøver en pc/Mac med kamera, højttaler og mikrofon, da undervisningen på denne onlineworkshop foregår via Zoom. Vær opmærksom på, at deadline for tilmelding er 24 timer før, workshoppen afholdes. Dagen før kurset modtager du en mail med link til Zoom og andre praktiske informationer.

Dato og tid
6. juli
13:00 - 15:00
Sted
Online
Tilmeldingsfrist
06. juli 2023, kl. 12:00
Fra MA deltager
Karriererådgiver
Fredi Falk Vogelius
Nysgerrig på ChatGPT?Prøv det i jobsøgningen
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00