Onlinekursus: Skab værdi i små og mellemstore virksomheder - for dimittender - MA-Kasse

Onlinekursus: Skab værdi i små og mellemstore virksomheder – for dimittender

Online kursus for dimittender, der er medlem af MA

Akademikerkampagnen har guidet mere end 2000 nyuddannede akademikere i det usynlige arbejdsmarked i de små og mellemstore private virksomheder – også kaldet SMV´erne. De udgør over 90% af erhvervslivet i Danmark – og lige nu har de mere end nogensinde brug for at tiltrække ny viden og nye kompetencer. Sundhedskrisen har lært os alle, at vi må gøre tingene på nye måder – og f.eks. digitaliseringen bliver et væsentligt element for at kunne overleve som virksomhed.

Akademikerkampagnen har en tæt dialog med erhvervslivet og ved, hvad der efterspørges ifht opgaveløsning i virksomhederne og hvilke kompetencer, der skal sætte gang i virksomhederne, når vi er på den anden side af sundhedskrisen.

Derfor har vi udviklet 4 digitale moduler, som tager udgangspunkt i de brændende platforme og hvordan du kan pitche dig ind i virksomhederne på trods af de åbenlyse barrierer, som vi er oppe imod lige nu. Du vil få konkrete værktøjer, du kan arbejde videre med efter hvert møde.

 

Akademikerkampagnen er finansieret af finanslovsmidler, hvilket betyder, at det er gratis for dig at deltage.

Næste kursus

  • Modul 1: 26. april
  • Modul 2: 27. april
  • Modul 3: 28. april
  • Modul 4:   2. maj
  • Modul 5:   3. maj

Et kursus består af 5 moduler – alle kl. 9.00-11.45.

Ved tilmelding forpligter du dig til at deltage i alle kursusmodulerne. Du skal melde afbud senest 48 timer inden kursusstart, da vi har rigtig mange interesserede pt. Vi sender link til kursusrummet et par dage før kursus start.

Modul 1: SMVerne har brug for dig – som nyuddannet kan du hjælpe virksomhederne igennem krisen

Akademikerkampagnen har siden 2004 arbejdet med nyuddannede akademikere og de små og mellemstore virksomheder (SMV) og ved derfor, hvad virksomhederne efterspørger – både i høj- og lavkonjunkturer. Vi tager udgangspunkt i de aktuelle megatrends, SMV’erne skal navigere i og sætter spot på hvilke typiske opgaver, megatrendsene genererer og hvordan du som du som akademiker kan være med til at løse. Vi hjælper dig med at finde de brændende platforme og hvilke arbejdsopgaver virksomhederne har brug for hjælp til lige nu, så du målrettet kan søge job.

Modul 2: Skab værdi for SMVerne – oversæt dine kompetencer til værdi for virksomhederne

Som nyuddannet akademiker kan det være udfordrende at finde ud af, hvilken værdi du kan tilføre en virksomhed. Det ved Akademikerkampagnen alt om. Vi hjælper dig med at oversætte dine kompetencer til værdi for virksomhederne og giver dig konkrete værktøjer så du bliver helt skarp i din dialog med arbejdsgiverne.

Modul 3: Fortæl hvad du kan gennem et skarpt pitch

Der er travlt med at styre den daglige drift i en SMV. Derfor er det vigtigt at du kan formidle din værdiskabelse og relevans klart og tydeligt og sætte den i kontekst til de udfordringer, virksomhederne har brug for hjælp til. Du skal fange deres opmærksom og vække deres nysgerrighed. Derfor har vi udviklet et pitchværktøj, som du kan bruge overalt i din jobsøgning.

Modul 4: Inviter dig selv på kaffemøde i en krisetid

Corona-krisen har lammet det meste af verden. Virksomhederne kæmper for at komme godt igennem. Akademikerkampagnen arbejder videre og kan se, at der mere end nogensinde er brug for akademikere i de små og mellemstore virksomheder. Vi giver dig inspiration til, hvordan du holder kaffemøder under krisen. Hvordan pitcher du dig selv – og hvordan gør du det i hele taget, når vi ikke kan mødes in real life?

Modul 5: Nudg dig selv og skab fremdrift i din jobsøgning

Er du sammen med resten af verden gået i stå i din jobsøgning? Akademikerkampagnen giver dig inspiration og konkrete værktøjer til, hvordan du kommer tilbage på banen. Det er mere end nogensinde vigtigt, at du ved, hvilken værdi du kan tilføre en virksomhed, hvilke arbejdsopgaver der kalder på dig og hvordan du – i en krisetid som denne – tager dit næste bedste skridt i din jobsøgning. I anledning af Coronasituationen har vi også sammensat et mini kursus med tips og gode råd om hvordan du kan afholde professionelle onlinemøder – for det bremser ikke en jobmager at møderne afholdes virtuelt.

Alle modulerne varer 2 timer og 45 minutter med indlagte pauser.

Der er et begrænset antal pladser. Du tilmelder dig via Akademikerkampagnens hjemmeside.

Tryk på Tilmeld, så guides du ind på siden.

Teknisk info
Du behøver en pc/Mac med kamera, højttaler og mikrofon, da undervisningen på dette onlinekursus foregår via Zoom. Du vil modtage en mail med link til Zoom og andre praktiske informationer.

Dato og tid
26. april
09:00 - 11:45
Sted
Online
Du vil møde
Mød
konsulenter
fra Akademikerkampagnen
Nysgerrig på ChatGPT?Prøv det i jobsøgningen
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00