Online: Sådan kan du byde ind i den grønne omstilling - MA-Kasse

Online: Sådan kan du byde ind i den grønne omstilling

Har humanister og samfundsvidenskabelige kandidater noget at byde ind med i arbejdet med den grønne omstilling? Det korte svar er: Ja, en lang række kernekompetencer!

Den længere forklaring får du, når konsulent og projektleder Jonathan Jakobsson fra Naboskab kommer ind på centrale begreber/arbejdsfelter og giver dig nogle ideer til, hvor du kan sætte dine kompetencer i spil.

Naboskab er et team af antropologer, sociologer og samfundsvidenskabelige adfærdseksperter, som deler en passion for bæredygtig omstilling. De bruger vores viden om mennesker, adfærd, normer, kulturer og forretningsværdi til at skabe grøn omstilling, der giver mening for den enkelte borger, medarbejder, kunde, organisation og virksomhed.

Jonathan tager afsæt i Naboskabs arbejde og fortæller bl.a. om udvalgte cases, så du også får konkrete bud på typiske arbejdsopgaver.

Lyt med, når han giver svar på spørgsmål som:

  • Hvad er cirkulær økonomi, og hvordan arbejder Naboskab med det? Casen er hentet fra affaldsområdet, og Jonathan kommer ind på, hvad et affaldshierarki er, og hvordan et koncept for cirkulær økonomi kan se ud. Affaldsområdet er under forandring, og udviklingen går fra drift til aktiv påvirkning. Han reflekterer derfor også over, hvordan man påvirker adfærd gennem adfærdsdesign og adfærdspsykologi.
  • Hvad er cirkulære forretningsmodeller, og hvordan arbejder man med dem strategisk og operationelt? Her præsenterer Jonathan to cases: En opgave for Miljøstyrelsen om genbrugelig emballage og en opgave for Københavns Kommune om cirkulær økonomi i mindre og mellemstore virksomheder.
  • Hvordan bidrager humanister og samfundsvidenskabeligt uddannede, og hvilken rolle kan man spille i den grønne omstilling? Jonathan giver sit bud på veje, du kan gå, men lægger op til en diskussion med jer, der deltager i arrangementet. Så bidrag gerne med input og refleksioner.

Facilitator på dagen er virksomheds- og karrierekonsulent Karin Rose Kolding, MA

Vi glæder os til at se dig online, og der bliver rig mulighed for at drøfte området med Jonathan Jakobsson fra Naboskab.

Teknisk info
Du behøver en pc/Mac med kamera, højttaler og mikrofon, da oplægget på dette arrangement foregår via Zoom. Du får tilsendt link i god tid inden arrangementet starter.

Dato og tid
25. oktober
13:00 - 15:00
Sted
Online
Tilmeldingsfrist
25. oktober 2022, kl. 12:00
Du vil møde
Konsulent og projektleder
Jonathan Jakobsson
Naboskab
Fra MA deltager
Karriererådgiver
Karin Rose Kolding
Nysgerrig på ChatGPT?Prøv det i jobsøgningen
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00