Du har sikkert allerede lagt mærke til de nye studenterboliger på Vesterbro, Amagerbro og Refshaleøen. De er alle udtryk for en tilgang til byudvikling og til bolignød, der rummer nye perspektiver for udnyttelse af Københavns ledige arealer.
Vi har inviteret en af projektets initiativtagere, Frederik Noltenius Busck, til at give et oplæg om CPH Village. Han vil give dig indblik i deres tanker omkring bæredygtighed, deres arbejdsprocesser/tilgang til udviklingen og deres vej ind i projektet. Han vil også berøre spørgsmål som: Hvilke fagligheder er knyttet til projektet, og hvad lægger de vægt på, når de inddrager/ansætter nye? Er der lignende projekter i gang i Danmark? Endelig vil vi få et indblik i deres konkrete værktøjer: Kate Raworths Donut-model og Stockholms Resilience Centers arbejder.
Frederik er uddannet cand.scient.pol. Politics of Sustainability fra Københavns Universitet.
Om CPH Village
Organisationen beskriver deres tilgang således:
I CPH Village vil vi gerne skabe det bedste sted at bo, både for studerende og for planeten.
Ligesom mange andre storbyer, står København midt i en boligkrise hvor det at finde betalelige studieboliger ikke er nemt. Som det ser ud lige nu, er mere end 10.000 studerende ikke i stand til at finde et sted at bo til en husleje de kan betale. Kommunen arbejder hårdt for at ændre på dette, men processen i at bygge flere billige studieboliger i byen, er noget der forventes at tage mange år.
For at hjælpe de studerende der står og akut mangler boliger nu, må vi altså også se på mere kortsigtede løsninger.
Sideløbende med ovenstående problematik, er der flere store arealer i det centrale København, der står tomme de næste 10-20 år. Det er typisk forladte industriområder, der om mange år skal tages i brug, når byudviklingen bliver moden til det. Nogle steder skal der bygges metro, andre steder motorveje, men fælles for områderne er, at der er en god række år til, at disse byggeprocesser sættes i gang.
I CPH Village kan vi tage de første skridt i disse områders fremtidige udvikling og bruge ventetiden på at skabe bæredygtige og betalelige studieboliger på centrale placeringe. rNår tiden er inde til at områderne skal tages i brug af andre aktører, kan vores mobile studieboliger transporteres til nye lokationer, hvor de igen kan sammensættes til en Village og fortsat fungere som studieboliger til en betalelig husleje.
Over de næste 3 år, er vores mål at tilbyde 2500 boliger i København. Vi vil demonstrere at et bæredygtigt liv er det mest attraktive og at byens arealer kan udnyttes på en helt ny måde. Vi arbejder mod dette mål ved at arbejde med bæredygtighed på 3 niveauer; socialt, miljømæssigt og økonomisk.
Socialt – fordi stærke fællesskaber skaber ambitiøse borgere
Miljømæssigt – fordi vi er nødt til at ændre måden vi lever på.
Økonomisk – fordi det bedste bør være tilgængeligt for de fleste.
Teknisk info
Du behøver blot en pc/Mac med højttaler. Mikrofon og kamera får du ikke brug for, da kun værten er synlig og hørbar. Dagen før webinaret modtager du en mail med link til Zoom og andre praktiske informationer.
Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?