Webinar: Få indblik i arbejdet med Musicon – ny, bæredygtig og visionær bydel i Roskilde - MA-Kasse

Webinar: Få indblik i arbejdet med Musicon – ny, bæredygtig og visionær bydel i Roskilde

Vi har kigget ind i nogle af de byudviklingsprojekter, der arbejder alternativt i forhold til bæredygtighed, samskabelse og visioner for området. Her markerer byudviklingsprojektet Musicon i Roskilde sig som et i særklasse spændende projekt.

Kom med ind i projektets maskinrum, når Sandra Schumann Jensen, der er en af projektlederne, fortæller om deres arbejde og om de fagligheder, der indgår i sekretariatet. Hun giver også indblik i, hvilke kompetencer der er vigtige, når man skal arbejde med den type projekter.

I et udviklingssekretariat er opgaverne meget alsidige, og indenfor byudvikling sidder Sandra med projekter omkring bolig- og anlægsprojekter, kulturudvikling, kunststrategi, midlertidighed og samskabelse.

Sekretariatet er kommunalt, men ud fra internationale erfaringer er der nedsat et sekretariat, der er placeret direkte i bydelen og er i tæt kontakt med bydelens kulturinstitutioner og de mange kreative iværksættere, der i samskabelse er med til at udvikle bydelen.

Sandra er uddannet cand.soc. i byplanlægning og socialvidenskab.

Om Musicon

Udviklingen af Musicon er radikalt anderledes end andre nye byområder. I stedet for en masterplan som ‘låser’ udviklingen i et bestemt spor, sker udviklingen i et tæt samarbejde med folk fra kultur- og erhvervslivet samt ejendomsudviklere, som synes det er spændende, at være med til at præge udviklingen i en dynamisk og mangfoldig bydel.

Byudviklingen på Musicon er baseret på en række bæredygtige principper, der bliver omsat til praksis i takt med realiseringen af bydelen.

Visionen for bydelen er, at Musicon skal være en bydel med et levende bymiljø, hvor det musiske (i bred forstand) er overordnet tema. Roskilde Kommune vil blande kulturelle erhverv, butikker, boliger, kultur- og fritidsaktiviteter, der tilsammen skaber liv i bydelen det meste af døgnet.

Roskilde Kommune har desuden ambitioner om at gøre Musicon til national rugekasse for kunstnere, designere, musikere, kreative virksomheder og andre med behov for utraditionelle rammer. Derfor bliver Musicon heller ikke udviklet som alle andre bydele. Udviklingen sker i tæt samarbejde med folk fra kultur- og erhvervslivet samt developere og investorer, som synes det er spændende at være med til at præge udviklingen i en dynamisk og mangfoldig retning.

Teknisk info
Du behøver blot en pc/Mac med højttaler. Mikrofon og kamera får du ikke brug for, da kun værten er synlig og hørbar.  Dagen før webinaret modtager du en mail med link til Zoom og andre praktiske informationer.

 

Dato og tid
1. marts
10:00 - 12:00
Sted
Online
Tilmeldingsfrist
01. marts 2022, kl. 09:00
Du vil møde
Projektleder
Sandra Schumann Jensen
Musicon
Fra MA deltager
Karriererådgiver
Ginna Sørensen
Nysgerrig på ChatGPT?Prøv det i jobsøgningen
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00