Webinar: Sådan kan arkæologers arbejdsliv se ud - MA-Kasse

Webinar: Sådan kan arkæologers arbejdsliv se ud

Arkæologers arbejdsliv er ofte præget af projektansættelser, perioder med ledighed og til tider perioder med arbejde udenfor det arkæologiske felt. Det er en branche, der er præget af kortere ansættelser, netværk, stort krav om fleksibilitet, ligesom det er en branche med høj sæsonledighed og ujævnt arbejdspres.

I MA møder vi ofte arkæologer i ansættelsesfri perioder, udenfor sæsonen mv. og i samtaler om alternative retninger i karrieren.

Vi giver indledningsvis et lille rids over, hvor vi kan se arkæologerne har fået job, og så har vi inviteret tre arkæologer til at fortælle om deres vej til nuværende job, hvad de arbejder med, og hvilke overvejelser de har haft undervejs. De vil også dele ud af tips til andre arkæologer, der står mellem jobs eller i overvejelser om at arbejde i alternativ retning.

Du møder:

Julie Lund: Associate Professor (2011 – ) i arkæologi på Universitetet i Oslo og Ph.D. i arkæologi fra samme sted. Julie er uddannet forhistorisk arkæolog fra Københavns Universitet. I forskningssammenhæng har hun primært arbejdet med vikingetid.

Marie Walther: Er Specialkonsulent ved Slots- og Kulturstyrelsen. Marie er uddannet forhistorisk arkæolog fra Københavns Universitet.

Signe Munk-Petersen: Er uddannet arkæolog med en del års erhvervserfaring indenfor faget. Har nu i en årrække arbejdet med uddannelse og vejledning og arbejder nu som uddannelsesvejleder ved KUI, Hvidovre kommune.

 

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål i chatten undervejs, så vi efterfølgende i ”panel” kan tage fat på det der optager dig som deltager.

Teknisk info
Du behøver en pc/Mac med kamera, højttaler og mikrofon, da undervisningen på dette onlinekursus foregår via Zoom.  Dagen før kurset modtager du en mail med link til Zoom og andre praktiske informationer.

Dato og tid
25. marts
09:30 - 12:00
Sted
Online
Tilmeldingsfrist
25. marts 2022, kl. 08:30
Du vil møde
Associate Professor i arkæologi
Julie Lund
Universitetet i Oslo
Specialkonsulent
Marie Walther
Slots- og Kulturstyrelsen
Forhistorisk arkæolog
Signe Munk-Petersen
Uddannelsesvejleder ved KUI Hvidovre Kommune
Fra MA deltager
Karriererådgiver
Sisse Kjæmpe Graversen
Karriererådgiver
Pia Knudsen
Nysgerrig på ChatGPT?Prøv det i jobsøgningen
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00