Dagpengetælleren er genstartet den 1. september. MA’s kontorer holder fortsat lukket for personligt fremmøde. Klik her, og find svar på dine coronaspørgsmål. 

Medlemskab

Dine fordele som studiemedlem

Som studiemedlem af MA får du en masse konkrete fordele – se bare rækken nedenfor.

Og det er endda gratis (når du er under 30 år). Du skal blot være opmærksom på nogle få regler, fx hvad du skal gøre for at opnå ret til dagpenge som nyuddannet. 

MA anbefaler også medlemskab af DM – se nedenfor.

Betal 0 kr. – og gå ikke glip af 13.644 kr.

Du er gratis medlem af MA, så længe du studerer (dog maksimalt fem år) og er under 30 år. Og du har gratis adgang til vores mange tilbud, arrangementer og rådgivning.

Er du medlem af en a-kasse mindst ét år, før du afslutter uddannelsen, får du ret til dagpenge fra dagen efter dimission, hvis du er ledig. Du slipper altså for den obligatoriske karensmåned for dimittender og går ikke glip af 13.644 kr. (15.648 kr. som forsørger).

Derudover har du ret til dagpenge til samme sats, hvis du tager orlov (ét semester eller mere) efter din bachelor eller under overbygningen.

Og du får adgang til et fagligt fællesskab med godt 80.000 medlemmer. Ildsjæle, du kan møde i vores mange workshops om jobsøgningsstrategi, den gode ansøgning, LinkedIn osv. Eller som du netværker med i vores utallige branchearrangementer, virksomhedsbesøg og events.

MA + DM = knivskarp double

MA har et tæt samarbejde med Dansk Magisterforening (DM) på studiestederne, og vi anbefaler medlemskab af både a-kasse og fagforening, så du står stærkest muligt.

Se alle mulighederne på studerende.dm.dk, hvor du bl.a. kan læse om studiejob, studiepraktik, studieliv, studieøkonomi, studiepolitik og situationen som dimittend. Kig forbi sitet.

Den rette a-kasse for dig?

Vi er ikke den rigtige a-kasse for alle.

Men du har kig på den rette a-kasse, hvis du er studerende inden for et af vores specialer:  Humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab, it, kommunikation, sundhed, psykologi og pædagogik.

Det gælder, uanset om du drømmer om en karriere som lønmodtager, freelancer eller projektansat – eller at drive din egen virksomhed. Det er nemlig profilerne for vores godt 80.000 medlemmer – og ekspertisen hos vores rådgivere.

Benyt dig af de gratis tilbud

Du investerer en masse tid og ressourcer i en lang uddannelse. Så benyt dig endelig af vores gratis tilbud, arrangementer og rådgivning, som kan lette din vej til et godt job, når du er færdig med studierne.

Du kan også trække på os, allerede når du jagter et godt studiejob. For det kan give dig de rigtige kort på hånden, den dag du står med eksamensbeviset i hånden.

Hvis du er ledig, kan MA yderligere tilbyde:

1. Din personlige karrierådgiver: Du vælger frit, hvilken karriererådgiver du ønsker at sparre med, indtil dit første job er i hus.

2. Effektiv sparring på din jobsøgning: Gennem vores mange workshops får du hjælp til din kompetenceafklaring og til at udforme en fokuseret ansøgning og et skarpt cv. Vi guider dig frem til den bedste jobsøgningsstrategi ud fra din uddannelse og dine kompetencer, og du får opgraderet din LinkedIn-profil.

3. Indgang til arbejdsmarkedet:

  • Branche-arrangementer – du kan deltage på vores mange branche-arrangementer, hvor du gennem dialog med de deltagende virksomheder og organisationer får branchekendskab, indblik i jobåbninger og mulighed for netværk med potentielle arbejdsgivere.
  • Events – MA inviterer til events som ”Velfærdens Innovationsdag”, iværksætterievent’en TechBBQ og Folkemødet. Her kan medlemmerne få inspiration, ”jobspotte” og netværke med potentielle arbejdsgivere.
  • Virksomhedsbesøg – MA arrangerer virksomhedsbesøg, hvor du får konkret indblik i virksomhedskultur, arbejdsopgaver og medarbejderprofiler.
17.700 studerende har valgt MA

Ca. 17.700 studerende er allerede medlem af MA.

De har adgang til alle MA’s tilbud – og det er rettidig omhu.

Vores undersøgelser viser, at du har en klar fordel, hvis du har arbejdsmarkedet og studiejobbet på radaren, længe før du dimitterer: Så vil du typisk opleve kortere ledighed lige efter studiet, og du vil i højere grad lande et akademisk job som det første efter studiet.

Bliv del af et fagligt fællesskab

Som medlem hos MA får du ikke kun adgang til rådgivning af vores eksperter om dine dagpenge og din karriere.

Hos os kommer du i selskab med 17.700 andre studerende, som er på vej til at blive humanist eller scient., eller en uddannelse i krydsfeltet herimellem.

Og du får adgang til et fagligt fællesskab med godt 80.000 medlemmer.  Ildsjæle, du som ledig kan møde i vores mange workshops om jobsøgningsstrategi, den gode ansøgning, LinkedIn osv. Eller som du netværker med i vores utallige branchearrangementer, virksomhedsbesøg og events.

Se nærmere på MA’s mange arrangementer.

Vi kender vejen til dit drømmejob

Fordi vi er specialister i din uddannelse, dine kompetencer og det aktuelle arbejdsmarked, kan vi sammen udvikle en effektiv jobstrategi for dig.

Det indebærer, at du bliver helt klar på:

  • i hvilke typer af job og brancher du kan tilføre maksimal værdi med den specifikke baggrund, du har.
  • hvordan du bedst præsenterer dine kompetencer og styrker over for potentielle arbejdsgivere.
Find os i de større universitetsbyer

MA har kontorer i både Aalborg, Odense, Aarhus og København, hvorfra vi rådgiver vores medlemmer og følger med i uddannelsesområdet og det lokale arbejdsmarked.

Hvis du er over 30 år

Følger du en uddannelse, der giver ret til optagelse i en a-kasse, men har du ikke ret til et gratis studiemedlemskab, fordi du er fyldt 30 år, kan et deltidsmedlemskab være en løsning.

Bliver du betalende medlem som deltidsforsikret, skal du kun betale 1.122 kr. pr. kvartal i kontingent (2020). Hvis du er medlem i et år, inden du afslutter uddannelsen, slipper du for karensmåneden. Dermed går du ikke glip af 13.644 kr. (15.648 kr. som forsørger), hvis du er ledig efter endt uddannelse.

Både perioder med studiemedlemskab og som betalende medlem tæller med i det krævede års medlemskab.

Når du afslutter din uddannelse, skal du ændre medlemsstatus fra studerende til nyuddannet medlem (dimittend) for at få ret til dagpenge. Det er vigtigt, at du ændrer din status fra deltidsforsikret til fuldtidsforsikret for at få fulde dagpenge.