Dagpenge

Find vej til et job i EU

Hver dag er der godt 700 danskere (2023-tal), der stempler ind på arbejde i en af EU’s institutioner. Det kan lyde af mange, men medarbejderne med dansk baggrund udgør kun en brøkdel af de over 50.000 mennesker, som der alt i alt arbejder i institutionerne.

Der er med andre ord brug for flere danske ansatte. Så her får du en kort introduktion til, hvordan du kan finde din vej ind i en EU-stilling.

Få et overblik over de mange jobmuligheder

Med så mange tusinde ansatte kan det være svært at overskue, hvilke jobmuligheder der er, og hvor du lige passer ind.

“Det bedste, du kan gøre, er at besøge kommissionens hjemmeside, hvor du kan få et godt overblik,” siger Casper Ristorp Thomsen, der arbejder for Den danske EU-repræsentation, hvor han skal fremme ansættelse af danske kandidater.

Her uddyber Casper:

EU-job 1

EU-job 1

EU-job 1

Glem Janteloven for en stund

Når der ikke er flere danskere ansat i EU, så kan det blandet andet skyldes, at vi er for ydmyge i vores ansøgninger. Ifølge Casper Ristorp Thomsen så er ansøgere fra andre lande nogle gange bedre til at tale sig selv op.

Det er okay at understrege alle de ting, man er god til.

Casper råder derfor danskere til at skrue op for pral og ikke holde sig tilbage, når de skal fortælle om egne kvalifikationer. 

Især nyuddannede danskere har en stor fordel, når de skal sælge sig selv:

EU-job 3

EU-job 3

EU-job 3

Dokumentation, dokumentation, dokumentation

Det er dog selvfølgelig vigtigt, at du ikke lyver i ansøgningen. En anden årsag til at danskerne bliver fravalgt er nemlig manglende dokumentation. Du skal kunne dokumentere al erfaring, tidligere ansættelser med videre, som du nævner i forbindelsen med ansøgningen, forklarer Casper Ristorp Thomsen:

EU-job 2

EU-job 2

EU-job 2

Her er en række hjemmesider, der kan hjælpe dig videre – blandt andet med beskrivelse af, hvordan selve ansøgningsprocessen foregår:

 

Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Nedsat kontingentfor ledige dimittender
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00