Aktuelle tendenser inden for museumsformidling: Statens Naturhistoriske Museum

Aktuelle tendenser inden for museumsformidling: Statens Naturhistoriske Museum

Formidlingschef Pernille Hjort fra Statens Naturhistoriske Museum giver indblik i formidlingsindsatsen på museet de seneste år og giver et generelt perspektiv på museumsfeltet og de internationale tendenser.

Vi har samtidig bedt hende fortælle os den mere personlige vinkel på arbejdet: Om vejen til jobbet som formidlingschef og om de kompetencer, hun især har sat i spil i arbejdslivet frem til nu.

Endelig giver hun et bud på, hvad man skal man være god til som medarbejder i museumsregi, og et indblik i jobsituationen inden for området.

Nye rammer om formidlingen

Statens Naturhistoriske Museum er nationalmuseum for naturhistorien i Danmark og et af verdens ældste naturhistoriske museer.

Museet består i dag af besøgsadresserne Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Have. Det er en del af Københavns Universitet og huser – ud over besøgsadresserne – de nationale naturhistoriske samlinger samt tre grundforskningscentre med over 150 forskere.

Gennem de seneste år har museet arbejdet på at skabe nye rammer omkring formidling og forskning, og i midten af december sidste år valgte Bygningsstyrelsen efter udbud hovedentreprenøren til byggeriet af det nye museum.