Aktuelle tendenser inden for museumsformidling: Statens Naturhistoriske Museum

Aktuelle tendenser inden for museumsformidling: Statens Naturhistoriske Museum

Statens Naturhistoriske Museum er nationalmuseum for naturhistorien i Danmark og et af verdens ældste naturhistoriske museer.

Museet består i dag af besøgsadresserne Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Have. Det er en del af Københavns Universitet og huser – ud over besøgsadresserne – de nationale naturhistoriske samlinger samt tre grundforskningscentre med over 150 forskere.

Gennem de seneste år har museet arbejdet på at skabe nye rammer omkring formidling og forskning, og i midten af december sidste år valgte Bygningsstyrelsen efter udbud hovedentreprenøren til byggeriet af det nye museum.

Vi har bedt formidlingschef Pernille Hjort fortælle os om formidlingsindsatser på museet de seneste år og om at give os et generelt perspektiv på museumsfeltet og et blik på de internationale tendenser.

Vi har samtidig bedt hende fortælle os den mere personlige vinkel på arbejdet: om vejen til jobbet som formidlingschef og om de kompetencer, hun især har sat i spil i arbejdslivet frem til nu.

Endelig giver hun et bud på, hvad man skal man være god til som medarbejder i museumsregi, og et indblik i jobsituationen inden for området.

 

  • Var denne artikel nyttig?
  • Ja   Nej
DEL : Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn