Aktuelle tendenser inden for vidensformidling – det nye Experimentarium

Aktuelle tendenser inden for vidensformidling – det nye Experimentarium

Experimentarium i Hellerup har siden åbningen i 1991 udforsket verden sammen med millioner af børn og voksne. Ambitionen er høj: målet er at transformere den måde gæsterne oplever og forstår naturvidenskabens og teknologiens betydning i deres liv gennem tankevækkende formidling.

I januar 2017 genåbnede science centret efter en gennemgribende renovering, og siden da er der kommet flere nye oplevelsesuniverser til. Sidste nye skud på stammen er Miniverset, der indvies den 19.april i år: et 1.000 m2 stort naturvidenskabeligt og eventyrligt oplevelsesunivers, som er skabt specielt til de yngste børn og deres voksne.

Vi har bedt administrerende direktør Kim Gladstone Herlev give et indblik i udviklingen af det nye Experimentarium og i de tanker og erfaringer, de har gjort sig i den sammenhæng.

Vi har samtidig bedt ham tage et kig i krystalkuglen og give os svar på spørgsmål som: Hvordan ser fremtidens besøgende på Experimentarium ud? Hvad bliver hovedtendenserne i formidlingen inden for det naturvidenskabelige felt i de kommende år? Og hvor ligger evtuelle jobmuligheder inden for formidling af naturvidenskab?

Er du interesseret i formidling på kunst- og kulturhistoriske museer, er der også masser af inspiration at hente i Experimentariums legende og involverende universer.

 

  • Var denne artikel nyttig?
  • Ja   Nej
DEL : Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn