Beskæftigelsesindsatsen er genoptaget. Ledige skal derfor igen være aktivt jobsøgende. MA kontakter dig direkte ang. møder. Du kan desuden finde svar på mange af dine spørgsmål ved at klikke her. Alle kontorer er fortsat lukket for personligt fremmøde. 

BEMÆRK

Vores tilmeldingssystem kan tage op til 15 sekunder at indlæse. Venligst ha' tålmodighed.

Tryk her for tilmelde dig

Er humanister en overset gave til arbejdsmarkedet?

Er humanister en overset gave til arbejdsmarkedet?

Der er blevet uddannet rigtig mange humanister i de sidste tyve år. Nogle gange efter politisk pres, fordi uddannelserne er de billigste blandt de videregående. Alligevel er det lykkedes for rigtig mange humanister at finde et brugbart fodfæste på arbejdsmarkedet – både det private og det offentlige, som traditionelt har taget mange (fx. gymnasiet). Måske fordi der også er skabt mange nye uddannelser eller varianter af eksisterende.

Lige nu er der måske (endnu) en krise i form af mange nyuddannede, der er arbejdsløse for længe. En af grundene er, at fremdriftsreformen har skabt et kortvarigt boost i antallet af færdige kandidater. Men kan det tænkes, at arbejdsmarkedet er mættet ift. humanister, så der er en mere permanent ubalance mellem antal kandidatstuderende og nye job?

Henrik Tvarnø, direktør for A.P. Møller Fonden, er selv er klassisk humanist (historie m.m.) og et eksempel på, at humanister kan bruges mange steder. Han har været dekan og rektor på Syddansk universitet og senere direktør i både en offentlig og privat virksomhed.

Han vil tale om og svare på spørgsmål om, hvad der kendetegner en humanistisk kandidat, og hvorfor der er god grund til at fokusere på det særlige, som humanister kan bidrage med i mange jobsammenhænge.

Han vil slå et slag for at bevare optimismen.