Fra praktik til job

Fra praktik til job

Du har sikkert hørt, at det er en god idé at komme i praktik mens du er jobsøgende, og at du selv finder frem til en spændende arbejdsplads som er interesseret i et praktikforløb. MA inviterer dig til formiddagsarrangement, hvor du kan høre mere om hvilken værdi praktik kan give dig samt om hvordan det kan gøres rent praktisk.

Medlemmer får konkret viden og kan efterfølgende lande et job.
I MA har vi set en del eksempler på, at et praktikforløb har givet vores medlemmer konkret viden fra en bestemt arbejdsplads eller en særlig jobfunktion. De har også fået udvidet deres netværk de kan trække på i den fremtidige jobsøgning og nogen har landet et job fordi timing, behov samt de rette kvalifikationer har været til stede på samme tid.

Jobcenterets rolle – det er nemt at få godkendt praktik.
Jobcenteret skal godkende praktikforløbet inden du må starte og de tager sig af det administrative arbejde i dén proces. Det er nemt at godkende når arbejdspladsen, som vil have dig i praktik, ansøger gennem det system der hedder VITAS.   

Vi har inviteret et medlem og en virksomhedskonsulent fra jobcenteret på besøg.
Kom og hør hvordan det er gået for vores medlem Thea Madsen som har været i praktik og som nu er ansat i løntilskud og har fået lovning på en efterfølgende fastansættelse. Derudover har vi inviteret Odense jobcenter til at komme og fortælles mere om reglerne i forbindelse med praktik.

MA byder på kaffe/te og en croissant.

  • Var denne artikel nyttig?
  • Ja   Nej