Beskæftigelsesindsatsen er i gang igen; MA informerer medlemmerne direkte, så venligst undlad at kontakte os herom med spørgsmål. Alle kontorer er fortsat lukket for personligt fremmøde. Du kan som altid ringe til os eller sende spørgsmål gennem selvbetjeningen, men klik venligst først her, og se, om du finder svar.

BEMÆRK

Vores tilmeldingssystem kan tage op til 15 sekunder at indlæse. Venligst ha' tålmodighed.

Tryk her for tilmelde dig

Hvad laver en COI-researcher i Udlændingestyrelsen?

Hvad laver en COI-researcher i Udlændingestyrelsen?

Udlændingestyrelsen behandler sager om udlændinges ret til besøg og ophold i Danmark. En vigtig del af indsatsen handler om at tage stilling til, om asylansøgere fra verdens konfliktområder kan få beskyttelse i Danmark.

Mød Lise Rosendal Østergaard, der arbejder i Kontoret for Landedokumentation som COI researcher (Country of Origin Information). Hun vil give dig et hurtigt overblik over, hvem der er hovedaktørerne på flygtningeområdet i Danmark og et indblik i Udlændingestyrelsens forskellige arbejdsområder.

Samtidig stiller hun skarpt på sit eget arbejdsfelt og fortæller om, hvordan hun som cand.mag og PhD i antropologi arbejder med at indsamle, vurdere og videreformidle oplysninger fra oprindelseslandene til travle sagsbehandlere. Hvilke kompetencer anvender hun? Hvordan begår man sig som cand.mag i et jura-tungt arbejdsfællesskab? Og hvordan ’omskoler’ man humanistkompetencer så som litteratursøgning, kildekritik, analyse og skriftlig formidling, så de passer ind i arbejdet på asylområdet?