Introduktion til Design Thinking metoden

Introduktion til Design Thinking metoden

Vil du tænke nyt, udvikle nye løsninger og skabe innovation i virksomheder og organisationer? Så kom med når MA giver en introduktion til en designtilgang og design thinking. En designtilgang er en kreativ og skabende tilgang, et mindset, med en tilhørerende praksis. Til denne praksis hører design thinking, som kan ses som en metode, der bruges af flere og flere virksomheder og organisationer. Man kan blandet bruge den til at løse problemer på nye måder samt udvikle bedre produkter og services. Essensen i metoden er bl.a. at tage udgangspunkt i de mennesker, der i sidste ende skal anvende produktet eller servicen og teste ideerne løbende.

Kirsten Bonde Sørensen, Ph.D og Designtænkningstræner, tager os igennem en introduktion til relevant teori på området, giver eksempler på hvordan design thinking bruges i praksis og en smagsprøve på, hvordan det er at arbejde med metoden i praksis.

Vi slutter dagen af med et praksis eksempel ved Sidsel Bech-Petersen, som til daglig arbejder som leder af projektudvikling og brugerinddragelse ved Aarhus Kommunes Biblioteker. Sidsel er for nylig blevet tildelt en international pris for sit arbejde med bl.a. design thinking.

 Program:

09.30:                Velkommen v./MA                         

09.30 – 12.30: Introduktion til Design Thinking v./Kirsten Bonde Sørensen

12.30 – 13.00: Sandwich

13.00 – 13:30: Aarhus Kommunes Biblioteker og deres arbejde med Design Thinking

                           v./Sidsel Bech-Petersen

13:30 – 14:00: Spørgsmål

14.00:                Tak for i dag v./MA