Nyt medlemsnetværk: Humanister i tech-branchen

Nyt medlemsnetværk: Humanister i tech-branchen

Tech-branchen har i disse år akut mangel på arbejdskraft – tæt på halvdelen af alle virksomhederne melder, at de ikke kan finde interesserede kandidater til at besætte stillinger. Og det er ikke kun programmeringskompetencer, der efterspørges, men i lige så høj grad kandidater med mere tværfaglige kompetencer.

MA lancerer derfor et nyt medlemsnetværk – du er velkommen til at deltage, hvis du:

  • Har en humanistisk baggrund
  • Er interesseret i at arbejde i tech-branchen

Det spiller ingen rolle, om du er ledig eller i job.

Netværket vil også løbende forsøge at skaffe oplægsholdere til at give inspiration. Til det første møde d. 8. november kan man således høre fra følgende to oplægsholdere:

  • Den danske Tech-journalist Anders Høeg Nissen, som i 20 år har dækket den teknologiske og videnskabelige udvikling, primært som vært og journalist på fremtidsmagasinet Harddisken på DR P1, men også i Videnskabens Verden og tv-programmet Viden Om, på dk m.m. I dag selvstændig journalist, foredragsholder og podcaster, med fortsat fokus på teknologiens og digitaliseringens udvikling.
  • Software-virksomheden Manpremo v. Morten Lauridsen, som har udviklet software til hjælp i virksomhedernes arbejde med ‘bæredygtig produktivitet’, fx. stress-forebyggelse.

I netværket vil du og de andre deltagere arbejde med jeres profiler, så de bedre passer til tech-branchen, afdække og afklare eventuelle kompetence-gaps imellem eksisterende tech-jobs og netværket, med henblik på at lukke disse.

MA vil forestå faciliteringen af det første møde, hvorefter netværket er selvkørende.