Beskæftigelsesindsatsen er genoptaget. Ledige skal derfor igen være aktivt jobsøgende. MA kontakter dig direkte ang. møder. Du kan desuden finde svar på mange af dine spørgsmål ved at klikke her. Alle kontorer er fortsat lukket for personligt fremmøde. 

Job & Karriere

Går du med en iværksætter i maven?

Så er du måske deltager i efterårets inkubationsforløb.

Jeg vil gerne modtage nyt om forløbet – klik her!

Til efteråret kan du blive en del af et nyskabende inkubatorforløb for grupper, der ønsker at omsætte iværksætterdrømme og ideer til etablering af en demokratisk virksomhed – et kooperativ. Hvis du/I bliver udvalgt til forløbet, skræddersyr vi et forløb, så det passer til jeres demokratiske virksomhed.


Hans Peter Messerschmidt Andersen, MA’s direktør: “I MA siger vi jo ‘tænk større’. Også når det kommer til at udvide arbejdsmarkedet for humanister og scient.er og få vores medlemmers kompetencer sat i spil på nye måder. Det er det her tilbud et godt eksempel på, og jeg håber, at det vil blive taget godt imod.”

Inkubatorforløb: Fra Akademiker til Iværksætter
Inkubatoren ”Fra Akademiker til Iværksætter” er et udviklingsforløb, som rådgiver og hjælper grupper af potentielle iværksættere og start-ups, så deres ideer kan blive til  levedygtige demokratiske virksomheder. Deltagerne vil undervejs få kvalificeret og styrket deres forretningsideer, høre inspirerende oplæg og blive præsenteret for en række værktøjer til virksomhedsudvikling, jura, salg, funding mv. Samtidig vil der blive tilknyttet mentorer, som skal få deltagernes ideer og virksomheder til at blomstre gennem rådgivning og sparring.

Inkubatorforløbet søger magistre og andre akademikere, der …

  • måske ikke traditionelt tænker sig selv som iværksætter, men har en god idé til en virksomhed eller en gruppe mennesker, som de godt kunne tænke sig at starte noget nyt med.
  • studerende, nyuddannede eller magistre i alle dele af arbejdslivet
  • har en gruppe eller god idé til en virksomhed, men endnu ikke har fundet den rigtige virksomhedsform
  • gerne vil gøre noget positivt for samfundet.

Hvad er en demokratisk virksomhed?

En demokratisk virksomhed er en virksomhed ejet og styret af medlemmerne. I Danmark er de historisk blevet kaldt kooperativer, andelsvirksomheder, gensidige selskaber o. lign. Flere danske medarbejderdemokratiske virksomheder er kendetegnet ved, at alle har medbestemmelse og er ligeværdige. Seneste års forskning på området (særligt fra USA) har påpeget, at medarbejderdemokratiske virksomheder i gennemsnittet er mere produktive, sikrer en mere stabil beskæftigelse og er mere robuste i krisetider. For øvrigt har erhvervsdemokratiske virksomheder dobbelt så stor sandsynlighed for at overleve efter de første fem kritiske år, sammenlignet med andre start-ups.

Hvor og hvornår er der opstart?
Forløbet er ikke geografisk afgrænset og har opstart i efteråret 2020.

Vil du vide mere?
Sidder du nu og tænker, at dette forløb måske, er noget for dig, så klik på linket herunder og bliv skrevet op – så sørger vi for at sende dig mails, når der er nyt om tilmelding, udvælgelse, opstart mv. Alle er velkomne. Og hvis du vil læse mere om demokratiske virksomheder , så tjek Demokratisk Erhvervs hjemmeside og måske også den rapport, som specifikt analyserer fænomenet.

Jeg vil gerne modtage nyt om forløbet – klik her!

Forløbet er udviklet af Tænketanken Demokratisk Erhverv, Danske Studerendes Andelsselskab, Kooperationen, Dansk Magisterforening, Magistrenes A-kasse og en eller flere inkubatorer på landets universiteter.