Kartoffelpizza med mascarpone og rosmarin

Værsgo, nu er den her! Din nye yndlingspizza! Du får her opskriften på en skøn vegetarpizza med kartoffel og ost direkte fra Anna Bartels kreative køkken. Velbekomme.

Opskriften her er en del af den budgetvenlige madplan, som vi deler her.

 

Ingredienser til pizzadej

  • 3,75 dl vand (lunkent) 
  • 1,5 tsk fint salt 
  • 20 g gær 
  • 1 tsk sukker 
  • 4 dråber citronsaft 
  • 2 spsk olivenolie 
  • 600 g tipo 00 mel (almindelig hvedemel kan også bruges) 

Og til topping

  • 1 pose små kartofler (eller 3-4 bagekartofler) 
  • 250 g mascarpone 
  • 2 kugler mozzarella 
  • 1 løg 
  • frisk rosmarin 
  • flagesalt 
  • olivenolie 

Hvem er Anna?

Jeg elsker at lave mad, og mit hoved er altid fyldt med ideer. Jeg laver opskrifter, som ikke kræver oceaner af tid i køkkenet eller vilde skills og dyre køkkenmaskiner. Noget alle kan være med på med ingredienser, der kan købes i almindelige supermarkeder. Simpel mad og god smag er vigtigt.

Jeg er 28 år og bor i København. Jeg er uddannet i kommunikation og kører mit lille madunivers ved siden af mit arbejde som kommunikatør.

Sådan laver du pizzadejen:

1: Rør gær ud i det lunkne vand. 

2: Rør derefter sukker, citronsaft, olivenolie og salt i. 

3: Ælt melet i og ælt i 5-10 minutters tid – med armkraft eller røremaskine. 

4: Lad din dej hæve i 2 timers tid et lunt sted under et klæde. 

5: Når dejen har hævet færdig: Tænd ovnen på så højt som muligt (almindelig ovn) og lad dem varme op med en bageplade i. 

5: Skær kartofler så tyndt som muligt og kom dem op i en skål, dæk med kogende vand og lad dem trække i 5-10 minutter. Bruger du mandolinjern kan du skære dem så tyndt, at de ikke behøver trække i kogende vand. 

7: Hæld vandet fra og dup kartoflerne tørre i et viskestykke. 

8: Skær løg i tynde skiver. 

9: Del dejen i to og rul dem ud på hvert sit stykke bagepapir drysset med lidt mel. 

 

Topping:

1: Smør mascarpone ud i et tyndt lag på pizzaen. 

2: Fordel kartoffelskiver ovenpå – de skal dække det hele men ikke ligge i lag. 

3: Fordel løg ud over og drys med rosmarin. 

4: Bræk mozzarella i små stykker og fordel på dine pizzaer. 

5: Dryp med lidt olivenolie og drys med flagesalt. 

6: Træk bagepapir med pizza over på den brandvarme bageplade og bag én pizza ad gangen i cirka 10-15 minutters tid, til den er sprød og gylden. 

 

Følg med på Instagram, og se Annas billige og nemme madplaner for 2 personer til en hel uge. Her får du mange lækre opskrifter til din aftensmad.  

Værsgo – og velbekomme 😊 

Lyt til en podcast for dig, der snart er færdiguddannet

Husk at anmelde os