Ved du, hvad du skal spise i aften? For lidt siden fik du en budgetvenlig madplan til en hel uge for under 350 kr. Og nu får du opskriften på onsdagsretten rodfrugtflødekartofler + blomkålsdeller, hvor du kan lave til 2 dage og spise rester i morgen. Smart, ikke? Jeg håber, du bliver lige så vild med denne farverige menu, som vi er.
1: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2: Riv parmesan fint og hak rosmarin groft. Rør mælk, fløde, hakket rosmarin, ⅔ af osten og godt med salt og peber i en skål.
3: Pil hvidløg og riv det fint ned i sammen med lidt fintrevet muskatnød også. Smag til.
4: Kom ⅓ af blandingen over i en anden skål – det er til rødbederne, der vil afgive farve.
5: Skræl alle grøntsager og skær dem tyndt på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Ca 2 mm tykkelse.
6: Smør et stort ildfast fad med smør eller olie.
7: Vend halvdelen af kartoffelskiverne i den skål med ⅔ af flødeblandingen. Læg dem på en række i fadet. Gør det samme med halvdelen af de søde kartofler.
8: Vend halvdelen af rødbedeskiverne i deres lille skål med flødeblandingen og læg dem pænt i en række ved siden af kartoflerne og de søde kartofler.
9: Tag den sidste del af kartoflerne, så de søde kartofler og til sidst rødbederne, så du har rækker af grøntsager. Du kan selvfølgelig også bare vende til hele sammen og ned i fadet.
10: Hæld resten af flødeblandingen over rækkerne af grøntsager og drys med den sidste parmesan.
11: Dæk fadet med staniol og bag det i 60 minutter. Tag staniolen af og giv det 15-20 minutter mere.
Jeg elsker at lave mad, og mit hoved er altid fyldt med ideer. Jeg laver opskrifter, som ikke kræver oceaner af tid i køkkenet eller vilde skills og dyre køkkenmaskiner. Noget alle kan være med på med ingredienser, der kan købes i almindelige supermarkeder. Simpel mad og god smag er vigtigt.
Jeg er 28 år og bor i København. Jeg er uddannet i kommunikation og kører mit lille madunivers ved siden af mit arbejde som kommunikatør.
Lækre blomkålsdeller med parmesan. Sprøde vegetariske frikadeller med blomkål. Opskriften giver cirka 12 deller.
1: Riv blomkålet groft på et rivejern eller blend dem groft i en minihakker.
2: Skær ender fra forårsløg og hak resten fint.
3: Rør blomkål, forårsløg, groftrevet parmesan, æg, mel, mælk, paprika, chiliflager og salt sammen.
4: Hvis dejen virker for tynd, kan du tilsætte en smule mere mel (konsistensen skal minde om en lidt tyndere frikadellefars).
5: Lad dejen trække i 5 minutters tid.
6: Opvarm en pande til middelhøj varme og smelt smør og olie på.
7: Form farsen med en ske og steg dellerne et par minutter på hver side, så de bliver sprøde.
8: Skru ned til lav varme og giv dem et par minutter mere på hver side, til de er gennembagte.
OBS de kan stadig være en smule blødere i midten end en almindelig frikadelle, når de er stegt, men de sætter sig en smule mere, når de køler lidt ned.
Værsgo – og velbekomme 😊