Opskrift på hel kylling til 3 dage med Anna Bartels

Det er altså smart, det her! En hel kylling kan snildt blive til tre forskellige måltider for to personer. Og det er en rigtig god idé, for så kan vi få mest muligt ud af råvarerne og mest muligt for madbudgettet. Tjek Annas opskrifter ud, og se hvordan du bærer dig ad. Velbekomme. 

Opskrifterne er en del af den budgetvenlige madplan, som vi deler her.  

Dag 1:  

Hel kylling og nye kartofler   

 

Ingredienser til dag 1, du allerede har:

  • 1 stk kylling (hel, min var omkring 1300 g) 
  • 3 spsk flagesalt (fx hvidløgssalt fra Maldon) 
  • 3 spsk olivenolie 
  • 2 dl fløde 
  • 1 håndfuld frisk timian 
  • 1½ dl hvidvin 
  • Peber 

Hvem er Anna?

Jeg elsker at lave mad, og mit hoved er altid fyldt med ideer. Jeg laver opskrifter, som ikke kræver oceaner af tid i køkkenet eller vilde skills og dyre køkkenmaskiner. Noget alle kan være med på med ingredienser, der kan købes i almindelige supermarkeder. Simpel mad og god smag er vigtigt.

Jeg er 28 år og bor i København. Jeg er uddannet i kommunikation og kører mit lille madunivers ved siden af mit arbejde som kommunikatør.

Sådan gør du

  • Start med at klippe kyllingen op i rygraden (den modsatte side af brysterne), hele vejen og giv den et godt tryk, så den bliver spredt ud. Placer den i et ildfast fad. 
  • Drys begge sider med rigeligt salt – måske omkring 2 spsk. og lad kylling stå i en time, hvor den kan temperere og suge noget af salten til sig. Dette giver en saftigere kylling. 
  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft. 
  • Vend kyllingen med brysterne opad og gnub den godt ind i olivenolie. Giv den 20 minutter i ovnen, indtil den er begyndt at få lidt farve. 
  • Hak i mellemtiden timian fint og vendt det med fløde, friskkværnet peber og endnu et godt drys salt. 
  • Hæld hvidvin i bunden af det ildfastfad og hæld timianfløden ud over kyllingen. 
  • Skru ovnen ned på 140 grader varmluft og giv kyllingen cirka 35 minutter mere. 
  • Lad kyllingen trække i 15 minutter og overhæld den gerne med noget af al den dejlige sauce fra bunden af fadet. Herefter kan du skære den ud og servere med saucen.
     

Dag 2: Lav en salat med kylling

Pluk resterne af kyllingen fra i går og lav en simpel salat med salat, strimler af gulerødder, ærter og en dressing på olivenolie, soyasauce, fintrevet hvidløg, honning og citronsaft. Smag dig frem.   

 

Dag 3: Kyllingesuppe

Suppe på kyllingen med nudler, gulerødder og ærter. Tag skroget af kyllingen og hæld vand over, så det dækker. Smid evt. et groft hakket løg og et par fed hvidløg i og kog i et par timer. Dræn suppen og smid skrog mm. ud. Smag suppen til med soyasauce og peber og server den med kogte nudler, strimler af gulerødder og ærter.  

 

Lyt til en podcast for dig, der snart er færdiguddannet

Husk at anmelde os