Opskrift på sommerpasta med citron-flødesauce, edamamebønner og langtidsbagte tomater med Anna Bartels

En lækker og simpel frisk sommerpasta med citron-flødesauce og langtidsbagte tomater direkte fra Anna Bartels køkken. En simpel ret med få ingredienser, og så smager den himmelsk. Velbekomme. 

Opskriften er en del af den budgetvenlige madplan, som vi deler her.

Ingredienser, du allerede har:  

  • 250 g cherrytomater  
  • olivenolie  
  • 1 tsk sukker  
  • salt og peber  
  • 500 g frisk pasta  
  • 35 g pinjekerner (letristede)  
  • 250 g edamamebønner (frosne, bælgede)  
  • 2 dl fløde  
  • 1 dl mælk 
  • 1 øko citron (skal fra en, saft fra ½)
  • ¼ tsk cayennepeber  
  • frisk basilikum  

Hvem er Anna?

Jeg elsker at lave mad, og mit hoved er altid fyldt med ideer. Jeg laver opskrifter, som ikke kræver oceaner af tid i køkkenet eller vilde skills og dyre køkkenmaskiner. Noget alle kan være med på med ingredienser, der kan købes i almindelige supermarkeder. Simpel mad og god smag er vigtigt.

Jeg er 28 år og bor i København. Jeg er uddannet i kommunikation og kører mit lille madunivers ved siden af mit arbejde som kommunikatør.

Sådan gør du:

  • Halver tomater og vend dem med 2 spsk olivenolie.
  • Placer dem med den runde side nedad på en bageplade med bagepapir. 
  • Drys med en smule sukker, salt og peber og bag dem ved 130 grader i en time.
  • Først når tomaterne er ved at være færdig, skal du gå videre med retten. Kom de frosne, bælgede edamamebønner op i en skål, overhæld med kogende vand og lad dem stå et par minutter, til de er tøet op. Hæld vandet fra. 
  • Lav saucen ved langsomt at varme fløde og mælk op i en gryde ved middel-høj varme. 
  • Riv citronskal i og tilsæt citronsaft, cayennepeber, salt og peber. 
  • Lad det langsomt koge op og sørg endelig for at røre hele tiden, så det ikke brænder på. 
  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken. 
  • Når pastaen er færdig, skal du varme saucen op.

Jeg vil enten foreslå, at du vender tomater, edamame, sauce og pasta sammen og serverer med pinjekerner til, ELLER at du portionsanretter i skåle med pasta, så sauce, edamame, tomater og pinjekerner. Jeg valgte den sidste mulighed.

Lyt til en podcast for dig, der snart er færdiguddannet

Husk at anmelde os