Pas på boligfup ved studiestart!

Der er virkelig kamp om de gode, billige lejeboliger i de store studiebyer. Mange unge ender hvert år med at blive fuppet af svindlere, der udlejer boliger, som slet ikke eksisterer, eller som de ikke ejer. Du kan undgå at blive snydt ved at tage nogle simple forholdsregler. Her får du 8 råd til hvordan du undgår at blive snydt i boligjunglen.

 

Overfør aldrig penge først

Sørg altid for at se boligen med dine egne øjne, før du underskriver en lejekontrakt og overfører penge for depositum og forudbetalt husleje. Dette beviser, at boligen eksisterer og lever op til dine forventninger.

 

Betal med bankoverførsel

Når du laver en bankoverførsel, kan pengene altid spores. Det er vigtigt, at du aldrig betaler et depositum kontant – heller ikke selvom udlejeren prøver at presse dig til det. I disse tilfælde er der en stor sandsynlighed for, at du bliver svindlet.

 

Ingen betaling under bordet

Betal aldrig din husleje, depositum eller andre udgifter under bordet. Det er ulovligt og du risikerer, at pengene ikke kan kræves tilbage igen.

 

Betal aldrig via tjenester

Betal ikke husleje, depositum eller forudbetalt leje gennem tjenester som Western Union, da transaktionerne ikke kan tilbageføres. Brug altid en dansk bank til overførsler, så beskytter du dig selv og dine penge.

Hvem er Moneymum?

Hun hedder i virkeligheden Pernille Oldgaard og er 32 år.

– er tidligere bankrådgiver og filialdirektør i den finansielle sektor og nu selvstændig økonomisk mentor

Moneymum har lavet sin egen podcast; Voksenøkonomi

Hun er en af Danmarks største fin-influencere med flere end 60.000 følgere på Instagram

… og så er hun vores nye økonomiske ekspert 😊

Underskriv ikke før

Det er vigtigt, at du læser hele lejekontrakten nøje igennem. Få evt. en ven eller et familiemedlem til også at læse den igennem for dig. Vær sikker på, at alle aftaler er nedfældet skriftligt. Det er svært at bevise mundtlige aftaler, så derfor er det vigtigt, at alt hvad du aftaler med din udlejer skrives ind i din lejekontrakt.

 

Tjek navne

Ved fremvisning skal du tjekke navnet på postkassen, hoveddøren eller dørtelefonen. Det bør stemme overens med udlejerens navn eller de tidligere lejere. Er boligannoncen på dansk, men vedkommende der fremviser dig boligen taler engelsk, så bør du være meget forsigtig. Lad dig aldrig presse!

 

Tjek ejeren af boligen

Et godt og hurtigt forhåndstjek er at gå på ois.dk – her kan du taste adressen ind og se, hvem der ejer boligen. Ejeren af boligen bør stemme overens med udlejeren. På ois.dk kan du taste adressen under: ‘Søg på adresse, BFE-nummer eller matrikel’.

Lyt til en podcast for dig, der snart er færdiguddannet

Husk at anmelde os