Lasse B

10 tips til at udleve passionen

24. marts 2011

Når du har fundet frem til din drøm, er det tid til at få den ført ud i livet. Herunder er et sammendrag af Pernille Melsteds 10 bedste tips til at udleve passionen.

Skriv dine drømme ned
Drømmer du om at rejse jorden rundt? Starte din egen virksomhed? Skrive en bog? Uanset hvad du drømmer om, er det vigtigt, at du skriver det ned. Undersøgelser viser, at de mennesker, der skriver deres ønsker og mål ned, lettere og hurtigere realiserer deres drømme end de, der blot taler om det.

Tjek din motivation
Hvorfor er din drøm vigtig? Hvad vil det give dig at udleve den? Hvordan vil du kunne glæde andre ved at udleve din drøm? Er du virkelig motiveret til at gøre det, der skal til for at gøre din drøm til virkelighed? Har du det, der skal til? Mange mennesker drømmer om destinationen, men er reelt ikke indstillet på selve rejsen. Sørg for at du er ordentligt klædt på, inden du går i gang, men vent heller ikke til alt er perfekt, for det er en illusion. Kun nuet er perfekt!

Find en rollemodel
Den bedste måde at lære på er at kopiere eller ”modellere” mennesker, der allerede har succes.

Hvem inspirerer eller fascinerer dig? Hvilke specifikke egenskaber eller karaktertræk beundrer du ved denne? Hvilken konkret handling ville du kunne gøre i dag for selv at være bare lidt mere af det, du beundrer?

Se det for dig
Når du ved hvor du vil hen, er det vigtigt at kunne se – visualisere – hvordan det føles at være dér, hvor du ønsker at være. Luk øjnene og tænk på, at din mest passionerede drøm er blevet til virkelighed. Hvordan føles det? Hvad laver du? Få så mange detaljer med som muligt. Lav så et vision map – dvs. en hjemmelavet collage over din passionerede drøm. Frem med karton, saks og lim og klip inspirerende billeder og ord ud af magasiner og lav en plakat, der symboliserer alt dét, din drøm indeholder. Slip fantasien løs og husk at inkludere et billede af dig selv og din rollemodel. Hæng dit vision map op, så du ser det hver dag.

Tag dit første skridt
Intet er vigtigere end handling. Du kan visualisere og skrive positive bekræftelser fra nu af og til juleaften, men uden handling sker der sjældent meget. Hvad kunne være det allerførste skridt, du kunne tage i retning af din drøm allerede i dag? Drømmer du om at skrive din egen bog, kunne du fx oprette en mappe på din computer med titlen ’min bestseller’ og skrive indholdsfortegnelsen.

Lav en plan
Start med at brainstorme over alt det, der skal gøres eller fixes for at din drøm er realiseret. Opdel det i projekter fx ’hjemmeside’ eller ’kontorlokale’ og lad hvert projekt indeholde nogle aktiviteter – konkrete handlinger – der er nødvendige for at komme videre. Sæt så en realistisk deadline for hver aktivitet og skriv dem ind i din kalender. Start med en plan for de næste 4-8 uger, for du behøver ikke 5-års planer for at gå i gang med din passionerede drøm.

Brug dit netværk
Hvem i det nærmeste netværk har de kompetencer, du skal bruge for at realisere din drøm? Undersøg familie, venner og mere perifere netværk som fx kolleger, venners venner, bekendte, og din frisør.

Overvind din frygt
Du må være indstillet på, at frygt er en del af rejsen. Du slipper aldrig af med din frygt, men du kan lære at håndtere den, så den ikke spænder ben for dig. Hvad er du konkret bange for? Skriv det hele ned – også det du synes er fjollet. Gå din liste igennem punkt for punkt og spørg dig selv, hvad der ville kunne gøre dig mere tryg. Har du brug for en ny overbevisning eller for at gøre noget helt praktisk fx dygtiggøre dig eller forberede dig mere? Lav en plan over de praktiske ting og spørg dig selv, hvad du har brug for at tro på dér, hvor dine negative overbevisninger hæmmer dig.

Tro på din drøm – og bevis det
Du er den eneste, der kan få dit projekt ud over stepperne. Det er skønt – og vigtigt – at have et heppekor, men det duer ikke at alle andre bakker dig op, hvis du ikke selv tror på drømmen. Og ikke nok med at du skal tro på din drøm – du skal også være villig til at demonstrere, at du tror på den ved at handle.

Fest
Husk at fejre dine fremskridt undervejs – og ikke kun når du er nået helt i mål. Skriv en liste over 10 sjove og dejlige belønninger – lige fra en kæmpe softice til en ny trøje – og lav derefter 10 delmål og fordel dine belønninger på listen.

Kilde: www.pernillemelsted.com

Pernille Melsted holder den 2. maj en sjælden mini-workshop i Find din passion. Se http://pernillemelsted.com/hvad-skal-jeg-vaelge/find-din-passion-mini-workshop/

Og hun har også et online-kursus Find din passion: Se http://pernillemelsted.com/hvad-skal-jeg-vaelge/find-din-passion-online/

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00