Åbent brev til beskæftigelsesminister og Beskæftigelsesudvalg: Kæmpe selvmål at gå efter dimittenderne

21. oktober 2015

 

Kæmpe selvmål at gå efter dimittenderne

Det aktuelle finansieringsbehov i forhold til at betale for de udskældte karensdage er det rene vand i forhold til, hvor mange penge der vil mangle, hvis dagpengesystemet gøres endnu mindre attraktivt for de nyuddannede. For så ender de med helt at droppe forsikringen. 

Der er nu røster fremme om, at dimittenderne ikke skal nøjes med at få reduceret deres dagpengesats med 4 procentpoint. For karensdagene kan ingen lide, og så må dimittenderne ifølge nogen betale endnu mere, så man kan slippe for disse. Intet kan være mere kortsigtet.

Hans Peter Messerschmidt Andersen, direktør i Magistrenes A-kasse (MA): ’Det bliver en meget kort varme at lade dimittenderne betale gildet. For det bliver endnu vanskeligere at tiltrække unge mennesker til a-kasserne, når den økonomiske dækning beskæres yderligere. Og uden den fødekilde bliver det aktuelle finansieringsbehov for intet at regne i forhold til det, der kommer. De unge vil simpelt hen vende a-kasserne ryggen.’

Derudover virker det en anelse virkelighedsfjernt at sammenligne dimittendsatsen med SU. Studerende lever ikke af SU alene – mange arbejder og tager studielån. ’Så find nu pengene et andet sted end dér, hvor de i forvejen er færrest. Danmark har brug for ro på det her område; hjælp os med det,’ slutter Hans Peter Messerschmidt Andersen.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00