Lasse B

Aktiveringscirkus: Så sker der omsider forbedringer

14. juni 2012

Mette Frederiksen vil gøre det muligt for ledige at takke nej til et jobsøgningskursus, hvis de allerede har været på et.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Beskæftigelsesministeren spiller nu ud med de forventede og tidligere lovede forbedringer af reglerne for aktivering. Løfterne indfries.

Da MA i en medlemsundersøgelse i 2011 – tidligere omtalt i MA-Nyt – spurgte til tilfredsheden med anden aktør, var næsten halvdelen netop specielt utilfredse med jobsøgningskurserne.

Til DR.dk udtaler Mette Frederiksen:

“Man skal have ret til og kan pålægges et jobsøgningskursus af høj kvalitet, for det er fint med råd og vejledning om, hvordan man laver en god ansøgning. Men fem kurser er spild af voksne menneskers tid og spild af skatteydernes penge. Jeg tror på, at de arbejdsløse gerne vil i arbejde, og man tager modet fra voksne mennesker ved at sende dem på meningsløse aktiveringskurser. Vi skal bruge pengene på det, der virker og ikke på at kontrollere og genere folk. Der er masser af andre ting, som ledige kan pålægges, såsom uddannelse, opkvalificering og anden form for aktivering, men vi skal stoppe med at sende mennesker af sted på det samme ubrugelige kursus gang efter gang.”

MA hilser forslaget velkomment. Bestyrelsesformand Frederik Dehlholm siger:

”MA har gennem længere tid haft fokus på den meningsløse aktivering. Der er blevet aktiveret for aktiveringens skyld og fordi den tidligere borgerlige regering mente, at private konsulentfirmaer ville levere bedre kvalitet. De mange historier i pressen de senere år har modbevist det argument. MA’s medlemmer har siden november måned sidste år kunne dele deres blandede erfaringer på sitet andenaktoer.dk. De mange vurderinger bekræfter billedet: Kvaliteten er ikke god nok. Med afskaffelsen af den tvungne aktivering hos anden aktør for akademikere bliver det spændende at følge, om jobcentrene så kan levere bedre og mere målrettede aktiveringstilbud.”

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00