Lasse B

Bachelor på højskole

31. januar 2013

BA i medievidenskab var i hus. Men hvad så? Vibeke Volder Jensen skulle lige finde sine ben og passion først, inden hun besluttede sit videre uddannelsesforløb. Det blev foreløbigt til tre måneder på Oure Højskole.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Vibekes passion er dokumentarfilm. ”Jeg kan godt lide det med at komme ind under huden på folk. Hvad gemmer de på? Kan jeg mon få fat i de dele af deres personlighed, som man normalt ikke får lov til at se?”

Begrænsninger, når man er 24 år

Der er lige tid i en pause på Oures nye og ambitiøse dokumentarlinje til at fortælle om den lidt specielle konstruktion, Vibeke fik strikket sammen som ledig bachelor. Vibeke er nemlig kun 24 år, og så gælder de normale tilbud til ledige ikke. Fx kan Vibeke ikke tage en seks ugers selvvalgt uddannelse. Så hvad gør man så, når man lige har brug for at stoppe op og mærke efter, i hvilken retning studiet nu skal gå?


Foto: Louise Haldbo Balslev/Oure

”Jeg havde søgt ind på Mediehøjskolen i København uden held efter min bachelor. Jeg kiggede efter en masse kurser, for jeg ville gerne prøve at have mediet mere i hånden fremfor straks at læse videre,” fortæller Vibeke.

På halve dagpenge

Jobcentret kunne ikke finde noget egnet til Vibeke, men hun fandt et hul til at komme videre. Løsningen blev højskoleopholdet på halve dagpenge. Resten må Vibeke selv klare økonomisk.

”Vibeke er stadig jobsøgende under højskoleopholdet og skal stå til rådighed. Og hun måtte også lige ud i 14 dages aktiveringsforløb, inden hun kunne starte på Oure. Jobcentret mente ikke, opholdet var den hurtige vej i job for Vibeke. I stedet har hun været ihærdig og formået at udnytte ledighedssituationen konstruktivt og samtidig dygtiggøre sig på de praktiske kompetencer,” fortæller konsulent i MA Odense, Mette Borch Ovdal, som har hjulpet Vibeke.

Højskoleopholdet har givet Vibeke en kickstart. Hun har lige præcis fået den motivation, hun havde brug for. “Jeg har fået mere erfaring med det praktiske filmarbejde. Jeg er fået en masse selvtillid og er sikker på retningen i det, jeg vil. Jeg kan godt forstå, at jobcentret skal følge reglerne, og at alle skal have lige muligheder. Men denne her mulighed er bare fedt for mig i stedet for at skulle gå arbejdsløs derhjemme,” slutter Vibeke.

Fakta

Reglerne siger: Er du under 25 år, kan du inden for de første seks måneders sammenlagt ledighed deltage i højskole- og daghøjskoleforløb i 20 timer eller derover om ugen. Under forløbet har du ret til 50 pct. af højeste dagpengesats. Du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet efter de almindelige regler.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00