Lasse B

Hos Bruun Rasmussen læser de uopfordrede ansøgninger

20. oktober 2015

Har du en kunstfaglig uddannelse eller er interesseret i at arbejde med kunst, men oplever at det er svært at finde gode jobmuligheder? Sådan annoncerede MA en workshop for dimittender i september måned.

Af Pia Knudsen, karriererådgiver i MA

MA København havde besøg af Kasper Nielsen, vurderings- og salgsdirektør hos Bruun Rasmussen og deres HR-chef Lea Mikkelsen. Om hverdagen i firmaet og de udfordringer, som er i jobbet hos dem. Mange dimittender var mødt op for at blive inspireret til at gå andre veje eller måske lande det første job hos en kunstauktion?

Vi læser først cv’et

Bruun Rasmussen har ansat 20-25 nye de seneste par år, og der tages først fra bunken af uopfordrede ansøgninger!

Så det kan godt betale sig, at lave gode, specifikke uopfordrede ansøgninger, hvor man viser at man brænder for sagen. Og viser ens potentiale og kompetence for jobbet.

Lea Mikkelsen læser cv’et først for “at skille fårene fra bukkene”. Opfyldes de faktuelle krav? Alle bliver testet via en IQ test, hvor man vurderer logiske, matematiske og sproglige kompetencer.

De har ikke praktikpladser, men et to-årigt trainee program, da kortere tid ikke giver mening. Mange ansættes først som timelønnede og kan på denne måde få vist sin interesse og langsomt arbejde sig opad.

Så et godt råd er at få konkret praktisk erfaring med kunst og auktion. Det tæller højt – og interessen skal skinne og brænde igennem.

Det lægger de vægt på i en ansøgning

En skøn blanding af: 

  • Historisk viden og kendskab til formsprog, tidsbestemmelser, tidsudtryk
  • Håndværksmæssig viden: fx hvordan et bord er lavet/sammensat?
  • Materialekendskab: fx hvilket træ bordet er lavet af? Er lampen af guld, messing eller andet metal?
  • Kendskab til efterspørgsel og prisleje
  • Kunne beskrive effekter skriftligt og mundtligt
  • Naturlig interesse for at besøge messer, udstillinger og i at følge med i diverse kataloger, tidsskrifter og online
  • Store sociale og menneskelige resurser, da det hele handler om at købe og sælge. 

Trænes de ansatte i økonomi?

Man skal være god til at regne, og ellers må man tilegne sig de kompetencer, der mangler. Bruun Rasmussen forventer, at akademikere har et godt teoretisk fundament, der kan arbejdes videre på, men det vigtigste er en kærlighed for genstande, hukommelse, flid og menneskelig indsigt.

En tv-dækning, der giver merarbejde

Bruun Rasmussen er det  ældste danske familieejede auktionshus fra 1948 med 140 ansatte, hvoraf de 80 arbejder direkte med effekter.

Dem udbyder de årligt ca. 100.000 genstande af på auktion og omsætter for ca. 500 mio. kr. uden salær. 50 procent i Danmark, 25 procent i Europa og Kina og de sidste 25 procent i USA.

Der sælges til alle, men man samarbejder med det danske politi i håbet om at undgå hælervarer eller “varme varer”.

Auktionshuset er selvfølgelig blevet landskendt af tv-udsendelserne. Men bagsiden kalder de for Kenwood effekten: De får rigtig mange henvendelser fra hr. og fru Danmark om fx køkkenartikler, en Kenwood røremaskine, de gerne vil have værdisat og solgt.

90 procent af alle henvendelser med effekter afvises, da de ikke har den ønskede værdi eller interesse for auktionshuset. Derfor er alle trænet i at kunne afvise kunder på den mest professionelle måde.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00