Lasse B

Cand.mag. i kropslige mødeformer

24. marts 2011

Nærværet med gæsterne og de mange praktiske opgaver gør jobbet som Activity Coordinator på Novo Nordisk til Anne Böcher Lassens drømmejob.

Af Julie Mathiesen, freelancejournalist
Fotos: Stefan Kai Nielsen/Ekko

Om halvanden måned går det løs. Så er den gule overtræksvest og de klodsede sikkerhedssko skiftet ud med træningstøj og gummisko. Fremover har alle gæster og kursusdeltagere på Novo Nordisks nye kursuscenter Favrholm Campus ved Hillerød mulighed for at møde Anne Böcher Lassen, og mange bliver formentlig smittet af hendes boblende glæde ved jobbet:

– Glem alle stilladser og skurvognene og se i stedet den fantastiske natur, jeg skal arbejde i. Denne her grønne plæne bliver boldbane, der laver vi bålplads, nede ved søen er der planer om et fugletårn, og på stierne derovre bag den lille lund bliver der 45 minutters udendørs træning om morgenen inden morgenmad, fortæller hun begejstret.

Indhold frem for akademisk titel
Som cand.mag. i pædagogik og idræt og uden lyst til et mere stillesiddende job har hun fundet sin rette hylde. Stillingen er administrativ og ikke akademisk, men det spiller ingen rolle for den 39-årige Anne Böcher Lassen. Hun lægger større vægt på jobbets indhold, for det er et stort ansvar at give alle kursister en oplevelse af ikke kun at bruge hovedet men hele kroppen:

– Vi vil formentlig få 50-100 gæster ad gangen, og mødeformerne er meget forskellige, men jeg kommer forhåbentlig til at møde en stor del af dem. Jeg skal fx både træne, inspirere, lege, lave mentale pauser og powerøvelser. Det er ikke egentlige livsstilskurser, for jeg skal på ingen måde overtage mødelederens faglige indhold, men jeg skal foreslå og samarbejde om mere kropslige mødeformer. Et kursus her skal være en helhedsoplevelse, forklarer hun.

Plads til mine ideer
For bare et år siden var Anne Böcher Lassens øjne knapt så glædestrålende. På vej tilbage fra barsel mistede hun sit job, da arbejdspladsen gik konkurs. Samtidig stod hun med nogle udfordringer i privatlivet, og derfor henvendte hun sig til en af MA’s konsulenter.

Hjælpen kom i form af samtaler, som skabte klarhed på en række punkter i Anne Böcher Lassens liv. Og undervejs erkendte hun blandt andet, at for at genfinde arbejdsglæden ved sit næste job ville hun arbejde med livsstil, sundhed og læring – også i meget praktisk forstand. Derfor havde hun besluttet sig for at slå sig ned som selvstændig – men så dukkede jobbet som Activity Coodinator på Novo Nordisk op.

– Det passer så godt til mig, at jeg er med til at definere en stilling, der ikke har eksisteret tidligere. Det giver plads til, at mine ideer kan komme i spil, og i disse dage er jeg fx ved at købe alt det ind, vi skal bruge: 40 par gummistøvler, så gæsterne kan gå ture på markerne og få lys i øjnene. Vandtæt udetøj, så de kan holde varmen ved bålet. Bordtennisborde, cykler og spil, og så selvfølgelig alt det træningsudstyr, vi får brug for inden døre, remser Anne Böcher Lassen op og konstaterer med et stort smil:

– Det er udfordrende og sjovt, og jeg glæder mig enormt til at give kursister og gæster en oplevelse af ”whole body participation”.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00