Lasse B

Cv’et i Akademikerbasen gav jobmatchet

12. april 2016

Der er andre steder end jobnet.dk, hvor du kan have dit cv liggende, så virksomhederne kan finde den rette. Lotte Langgaard Andersen fik job gennem Akademikerkampagnen.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Lotte har lige landet sit første rigtige job. Hun er sociolog fra 2014, og den 1. februar 2016 havde hun sin første arbejdsdag som projektleder på Greve Vandværk.

Hendes jobsøgningsstrategi har blandt andet været at arbejde systematisk med sit cv og lægge det ud alle relevante steder.

MA sendte jobopslag

– Mit cv lå i Akademikerbasen, og så fik jeg en mail fra MA med et stillingsopslag og en opfordring til at søge. De mente, der var basis for et godt jobmatch her.

Hun havde i tidligere løse ansættelser arbejdet som projektleder eller haft en koordinerende rolle. Kvalifikationer, der var efterspurgt i stillingsopslaget, og som hun netop havde udfoldet i sit cv.

Hun blev kaldt til samtale på Greve Vandværk, og bingo, samme dag var der positivt svar tilbage.

– Jeg har både været i løntilskud og i praktik, hvor jeg er blevet kontaktet på baggrund af, at nogen har fundet og set mit cv. Og jeg har været til endnu en samtale på baggrund af mit cv i Akademikerbasen, hvor jeg var meget tæt på at få jobbet.

Spred dit cv!

Så mit største råd til alle er, at have sit cv ude alle de steder, man kan finde på. Jobnet selvfølgelig, men også Jobindex, Akademikerbasen og naturligvis på LinkedIn.

Lotte har god erfaring med, at virksomhederne netop denne vej finder de rette kandidater til deres jobsamtaler. Og hun er blevet spurgt af virksomheder, om de må beholde hendes cv efter en jobsamtale, som godt nok ikke gav hende jobbet.

– Jeg kan anbefale at få kvalificeret sit cv gennem MA’s kurser. Jeg fik også rigtig god hjælp af en veninde til at sætte det op med funktioner, resultater og udsnit af anbefalinger. Og så havde jeg stort udbytte af at sidde sammen med tre-fire andre fra forskellige fag, hvor vi hjalp hinanden med at skrive ansøgninger.

Lottes anbefalinger 
  • Skriv hvilke funktioner, du har haft i dine forskellige job. 
  • Skriv om de resultater, du har opnået, i dine forskellige funktioner. 
  • Tilføj tekstudsnit af de anbefalinger, du har fået i dine tidligere job. 
  • Specificer også, hvad du har beskæftiget dig med under din uddannelse.

/ Se Lotte Langaard Andersen cv før
/ Se Lotte Langaard Andersen cv efter

En ny Akademikerkampagne er netop søsat

Et phonerfirma er i gang med at ringe ud til et stort antal virksomheder i hele landet på vegne af MA.

– De virksomheder, som viser interesse, tager vi ud og besøger. Nogle virksomheder foretrækker, at vi sender dem en række kandidater via Akademikerbasen, andre vil gerne annoncere efter kandidater via vores Jobmatch på ma-kasse.dk, siger karriererådgiver i MA, Henrik Schroll Graae.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00