Lasse B

Du kan blive drivkraften på fremtidens arbejdsmarked

25. februar 2015

Af Nana Toft, freelancejournalist

Talent København: Nye øjne på fremtidens udfordringer

Talent København var et intensivt arbejdsforløb, der forløb over to dage. 60 ledige akademikere blev fordelt på fire virksomheder og blev stillet en opgave. Ikke hvilken som helst opgave, men en reel udfordring virksomheden står overfor.

Forinden blev alle præsenteret for arbejdsmetoden Design Thinking, som herefter blev brugt af grupperne i den konkrete idéudvikling under en dags Future Lab.

De fire konkrete virksomhedscases

IKEA:
Bæredygtighed? Hvordan kan vi blive bedre til at synliggøre vores tilgang og vores resultater overfor kunderne? Og hvordan gør vi kunderne mere bevidste om, hvordan de hver især kan minimere deres miljøpåvirkning i dagligdagen?

Actura:
Giv et bud på, hvordan vi kan påvirke beslutningstagerne i det offentlige til at foretage en bedre vægtning mellem den gode individuelle, men udokumenterede løsning og den dokumenterede, men generaliserede løsning.

Københavns Kommune:
1. Københavns Kommune ønsker at bekæmpe ulighed i sundhed. Hvilke aktiviteter kan vi udvikle for at tiltrække flere relevante borgere i udsatte boligområder, heriblandt gerne mænd og ensomme? Og hvordan kan vi få dem til at komme?

2. Københavns Kommune vil gerne inddrage borgerne i udviklingen af sundhedsfremmende tiltag i deres lokalområde. Hvordan kan vi bedst få dem til at udvikle ideer inden for de givne rammer? Og hvordan får vi dem til at føle, at deres forslag anerkendes, selv om kommunen ikke implementerer dem?

Novozymes:
How should Novozymes share information and interact with consumers around the topic of laundry tips and tricks with the overall purpose of establishing Novozymes as the go-to place for insights for consumers? We want to make our washing science available to all in a format that potentially could be regionalized across communication channels, languages and cultures – but how and what would it take?

Hvad var dit største udbytte?

“Med Talent København fik jeg mulighed for at tydeliggøre mine kompetencer. Især overfor mig selv. Også fordi, jeg fik mulighed for at observere, hvordan mine kompetencer kom i spil med de kompetencer, de andre akademikere kom med. Og så erfarede jeg, at jeg kunne vise de udvalgte virksomheder, at akademikere skaber hurtige resultater via kombinationen af generelle kompetencer og den specifikke faglighed, vi kommer med.”
Stine Skot, dramaturg, med i IKEA-gruppen

“Jeg synes faktisk, jeg fik et stort fagligt udbytte ud af dagen. Jeg var også heldig, fordi jeg var i en gruppe, hvor det vi arbejdede med, er tæt forbundet med det, jeg forhåbentlig kommer til at arbejde med på sigt. Jeg har fået en masse ideer, jeg kan tage med mig og udvikle videre på. Jeg føler, jeg står stærkere nu, hvis jeg kommer til jobsamtale i en kommune.”
Kristian Pugerup, cand.scient. i idræt, med i Københavns Kommune-gruppen

“Jeg erfarede, at personer med vidt forskellige uddannelsesmæssige baggrunde og kompetencer kan nå langt, når man har fokus på resultatet. Vi kom rent faktisk i mål med et produkt, selv om vi var presset på tid – og selv om vi havde forskellige behov, personligheder og forståelse af metode og proces.”
Marielouise Mærkedahl, cand.theol. med i Actura-gruppen

“Jeg fik helt konkrete forslag på komplekse problemstillinger. Forslag, der er gode at udvikle videre på. Vi fik en kæmpe braintrust på meget kort tid. Det var en fornøjelse at være med. Et virkelig godt koncept.”
Henrik Mønsted, projektleder, Københavns Kommune

“Det var et godt initiativ, der eksponerede gruppen for en helt realistisk problemstilling fra vores virksomhed. Jeg har fået inspiration og nogle helt konkrete ideer til, hvordan vi kan gå videre. Godt koncept.”
Mads Valentin Winberg, Global Communications Manager, Novozymes 

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00