Lasse B

Er du til Lasse Rimmer, tapas og elevatortale?

15. august 2013


 
MA’s og DM’s nye hus på Peter Bangs Vej bliver indviet den 29. august 2013. Over 170 MA medlemmer har allerede sagt ja til at være med til medlemsfesten med et  indholdsrigt program. Og flere tager en mage, ven, kollega eller studiekammeret med. Her skal omtales MA’s to specialtilbud nærmere: En tur i elevatoren og turen fra nyuddannet til selvstændig. 
Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Vi har et kamera, og vi har en konsulent

Prøv din egen elevatortale af til medlemsfesten og få én af vores konsulenter til at bedømme den sammen med dig.

Elevatortalen kan indlede en jobrelateret kontakt hvor som helst. Når muligheden opstår, skal du ikke først tænke over, hvordan du indleder.

Elevatortalen kan bruges til jobsamtalen, til messer, faglige møder, familiefester og tilfældige møder.

Der kan laves forskellige taler til forskellige formål – fx til forskellige brancher – og den kan udvides efter behov, men det er altid en god idé at målrette sin præsentation til én bestemt situation, hvor du tror, du vil få brug for den.

Du må meget gerne forberede den forinden eller på dagen sparre med dén, du har taget med til medlemsfesten.

Du har derefter 30 sekunder foran kameraet til at fortælle

  • Hvem er du?
  • Hvad kan du?
  • Hvad vil du?
  • Hvad kan bringe dig nærmere dit mål?

Den klassiske fejl er, at du bruger 25 sekunder på at fortælle om dig selv og kun de sidste fem på det egentlige budskab målrettet situationen.  Når optagelsen er færdig, gennemser du din præsentation sammen med konsulenten og får feedback.

Du kan få din præsentation tilsendt på et USB-stik efterfølgende.

Kom godt i gang som selvstændig

Mira Margaritha Cordsen blev cand.comm.er fra RUC i 2011. Dengang boede hun på Nørrebro, men da hun slog sig ned i Ørestad på Amager, fik hun ideen til Expierence Ørestad, som i dag er hendes fuldtidsbeskæftigelse. Hun blev for alvor sat i gang på et iværksætterkursus i MA og startede først som ledig med selvstændig bibeskæftigelse, men er nu gået fuldtids.

Mira siger om sig selv på sin hjemmeside:

“’Jeg bor på landet i byen’ – ganske bogstaveligt her i Ørestad Syd, hvor jeg har udsigt ud over Kalvebod fælled, og hvor forholdet mellem det urbane byrum og naturen er hel unik. Min voksende interesse for Ørestad, min viden om og interesse for kultur som redskab til byudvikling og min passion for at formidle levende og interagerende med et publikum startede Experience Ørestad.”

Den 29. august vil Mira fortælle om sin rejse fra nyuddannet til selvstændig ud fra disse tre overskrifter:

1. Det gode arbejdsliv
2. Mine op- og nedture som nystartet vidensiværksætter
3. Selvstændig i dagpengesystemet.

Mira vil komme ind på, hvordan hun bliver tilfreds i sit arbejdsliv som selvstændig, og hvorfor hun valgte at blive det? Bliver man selvstændig, fordi man har en god ide, eller fordi man godt kunne tænke sig at være selvstændig? Hvilke succesoplevelser har hun haft, og hvor troede hun, det ville gå galt? Hvordan var det at være ledig og samtidig have som mål at blive selvstændig? Hvordan hjalp MA hende på vej til at blive selvstændig?

Der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål til Mira, ligesom vores jurist Søren Kristensen vil være til stede til at besvare eventuelle a-kassefaglige spørgsmål.

>> Læs Miras historie i en tidligere artikel i MA-Nyt, Udsigten som selvstændig
>> Download MA’s pjece Kom godt i gang som selvstændig
>> Læs mere om Experience Ørestad på Miras hjemmeside


Har du ikke tilmeldt dig medlemsfesten, kan det nås endnu. Send en mail inden 26. august til hjw@ma-kasse.dk.

Se hele det udførlige program for dagen her. Det starter kl. 16 og varer til kl. 21. Elevatortalen og Miras foredrag starter kl. 17.

På dagen udskrives en navnekonkurrence. Hvad skal det nye hus hedde?

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00