Lasse B

Et kig ind i scient.ernes arbejdsmarked

11. august 2015

18 nyuddannede cand.scient.er besøgte AH diagnostics i Aarhus i juni måned 2015 for at høre mere om, hvad de laver, og hvordan det er at arbejde der. Nedenstående er firmaets egen opsamling på besøget, som kom i stand i et samarbejde mellem MA og vores medlemsnetværk Bioscience Denmark.

Kristoffer Ladefoged, intern salgsspecialist, og Kim Ngan Thi Ngo, produktspecialist, fortalte om deres hverdag, arbejdsopgaver og overgangen fra universitetsstuderende til medarbejder.

For Kristoffer er den store forskel, at han på universitetet havde tid til at ”nørde”, mens han nu har mange forskelligartede opgaver. Han understreger, at man skal kunne lide den variation:

– Mit arbejde er en blanding af troubleshooting/faglighed og salg.

Kim Ngan oplever, at hendes faglighed er helt central, når hun rådgiver kunder, og er især glad for at kunne arbejde med banebrydende produkter i en branche, hvor der er stor udvikling.

Informationsformidling i centrum

Niels Rüdiger, direktør, fortalte om vores fokusområder og hvordan knowhow, lokal kendskab og komplette løsninger er kernen i det, vi tilbyder: 

–  Vi ser os ikke som sælgere, men som informationsformidlere, der bruger vores knowhow til rådgivning og troubleshooting.

Det var en pointe, Bitten Stender, salgschef i Danmark, også understregede i sin præsentation:

– Det er vigtigt, at vi møder kunden på kundens niveau, og at vi tilfører ekstra værdi til kunden.

For en af deltagerne, Michelle Rasmussen, cand.scient. i kemi, var vores fokus på faglighed en positiv overraskelse:

– Det er rart at vide, at faglighed er noget, I virkelig værdsætter her. At det ikke bare er den typiske sælger, I søger.

Michelle deltog i besøget for at lære mere om virksomheden, vores ansatte og faglige baggrunde:

– Det var interessant at få noget at vide om, hvordan man kommer fra en baggrund som akademiker til noget med salg.

Anna Lande, cand.scient. i molekylærbiologi og ph.d. i molekylærmedicin, deltog for at få større kendskab til, hvad vi laver og komme ind bag stillingsbetegnelserne:

– At der er forskellige slags sælgere oven i købet, det var jeg ikke klar over. Jeg fik skrevet nogle rigtig gode bullet points ned til, hvordan jeg skal blive skarpere i min jobsøgning.

MA Aarhus har i samarbejde med vores medlemsnetværk Bioscience Denmark arrangeret virksomhedsbesøg, hvor ledige med forskellige scient.-fagligheder kan høre om virksomheden og de jobmuligheder, der er hos denne virksomhed.Bioscience dækker fx molekylærbiologer, biologer, kemikere og molekylærmedicinere.AH diagnostics var første besøg og kom i stand gennem MA-medlem og molekylærbiolog Karina Thielsen.AH diagnostics fokuserer på innovative produkter med anvendelse inden for molekylærbiologisk og immunologisk forskning og diagnostik.Næste tur går til Cheminova samt til Holstebro Kommunes Teknik- og miljøafdeling.

Den 20. oktober er der aftalt besøg hos Fertin i Vejle.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00