Foto: Jobindex.dk

Fedt! Der er jo næsten 200 stillinger at søge

07. december 2016

Nyuddannet biolog og masser af jobopslag. Det skal nok gå, tænkte cand.scient. Kristoffer Voldum-Clausen.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Hvordan lander du det første job som dimittend?

MA har haft fokus på denne problemstilling i dette efterår for blandt andet naturvidenskabelige kandidater. Kristoffer kom forbi til en temadag for at fortælle sin jobhistorie til inspiration for andre medlemmer.

– Jeg blev kandidat i marts 2015 uden noget relevant studiejob undervejs, men da jeg gik på Jobindex og så de mange opslag, var jeg sikker på, at det nok skulle gå.

Masser af jobs, men ikke til mig

Virkeligheden blev straks en anden. Da Kristoffer fik kigget nærmere på stillingerne, kunne han sortere 95 procent fra. De sidste 5 indeholdt arbejdsopgaver, som han ikke rigtig forstod.

– Jeg tænkte, at jeg bare måtte skrive en masse ansøgninger så. Men efter et stykke tid var jeg mør. Ingen respons. Hvad gør jeg forkert?, spurgte jeg mig selv.

Der var ingen vej udenom: Brug din a-kasse.

– Jeg manglede personlig sparring på mine ansøgninger, og det fik jeg i den grad af én af MA’s karriererådgivere. Det var faktisk grænseoverskridende for mig at vise en fagperson alle mine fejl.

Projekt: Grib knoglen

Det andet, Kristoffer lærte, var at afsøge markedet af potentielle virksomheder og at ringe uopfordret op.

– Jeg søgte i Web-Direct sorteret på postnumre og fandt 200 virksomheder inden for biologi, som jeg ikke anede eksistensen af. Det var lidt af en åbenbaring.

Tilbage til telefonen og begynde rundringningen. Og en virksomhed i Stenløse er åben over for dialog om en mulig virksomhedspraktik. Kristoffer følger op på mailen, og på et kursus har han lært, at det er vigtigt at foreslå et konkret mødetidspunkt. Ikke bare: Hvornår kan vi mødes?

– De kunne tilbyde mig praktik i deres laboratorium med noget arbejde, jeg havde prøvet før under mit studium. Jeg ville jo fortsat være på dagpenge og ville egentlig gerne bruge min tid på at søge på ordinært arbejde.

Virksomhedspraktik med perspektiv

Kristoffer kaster sig dog ud i det med krum hals og med intentionen om at få det bedst mulige ud af sin virksomhedspraktik. Belønningen udeblev heller ikke.

Det starter med pippetering, udvider sig til optimering af deres laboratoriearbejde og lagerstyring og et konkret jobtilbud som research scientist, da en medarbejder siger op. Kristoffer tog ved egen energi og vilje fat på opgaver, som ingen løste, fordi han gerne ville lære noget. Det var vigtigt at gribe alle mulighederne.

– Jeg kom navnlig tættere på ledelsen, og det kom mig til uvurderlig gavn, da de efter syv måneders ansættelse måtte sige mig op. Der var ikke flere penge i kassen.

Kristoffer blev fritstillet i tre måneder og beslutter sig for at blive ved med at arbejde, frem for at gå hjem og søge job. Arbejde på fuld tryk for at få så meget på sit cv som muligt. En strategi, der gav bonus.

– Direktøren hjalp mig med mine ansøgninger, og en dag tipper hun mig om en ledig stilling i en virksomhed, som jeg heller ikke anede eksistensen af. Hun kender direktøren og skriver en fin udtalelse.

Kristoffer må af sted til jobsamtale – og får landet sit andet job.

– Jeg kunne bruge alt det, jeg have lært i min virksomhedspraktik. Og det var fedt at sidde til samtalen og kunne tilbyde noget til dem.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00