Lasse B

Fleksibiliteten gør forskellen

14. juni 2012

Projekt ”Den Gode Samtale” giver medlemmerne større medbestemmelse. – Der er kommet mere fleksibilitet ind i systemet, lyder det fra én af MA’s konsulenter i København.

Af Nana Toft, freelance journalist
Foto: Stefan Kai Nielsen

– Tak for hjælpen. Jeg er mere afklaret nu.

43-årige Susan Poulsen giver konsulent Petrine Hahn hånden, smiler, og går ud af døren.

En halv time tidligere gik Susan ind til Petrine. Fyldt med spørgsmål og tvivl om, hvordan hun skulle gribe sin fremtidige jobsituation an. Nu er spørgsmålene vendt til svar.

– Det var en meget fremadrettet samtale, synes jeg. Jeg forventede, at jeg blev klar på, hvor jeg skulle hen, og hvad jeg kunne gøre. Det synes jeg, at jeg fik, siger Susan Poulsen.

Susan Poulsen er 43 år, cand.scient. og ph.d. i biologi. 1. februar i år blev hun opsagt. Det efterlod hende med en masse spørgsmål. Så Susan klikkede sig ind på hjemmesiden hos Magistrenes A-kasse.

”Der er kategorier for hvilken type hjælp, man efterspørger. Jeg valgte en personlig samtale. Herefter kunne jeg vælge et emne for min samtale – og så kunne jeg endda vælge en bestemt konsulent”, fortæller Susan.

”Jeg ville allerhelst have haft en konsulent, der havde en baggrund i biologi – som mig selv. Desværre var vedkommende booket. Men pointen er, at jeg oplever systemet som fleksibelt. Det er rart med mange muligheder”, siger Susan.

”Jeg skal ikke længere gætte”

Projekt ”Den Gode Samtale” kører på fjerde måned. Og det er netop ord som ”fleksibilitet” – og ”medbestemmelse” – der går igen i de tilbagemeldinger, konsulent Petrine Hahn får fra de medlemmer, hun har samtaler med.

”Der er ikke forskel i den måde, jeg går til medlemmerne på. Jeg ville have talt med Susan på samme måde som før projektet. Dét, der har ændret sig er formen omkring samtalerne med medlemmerne. Man kan forventningsafstemme mere på forhånd – og så er der langt mindre kontrol forbundet med de her samtaler”, forklarer Petrine.

Helt praktisk foregår det på den måde, at medlemmerne booker sig til en samtale på forhånd. Man kan blandt andet vælge, om det skal være en telefonsamtale eller en længere face-to-face snak.

”Den valgmulighed var der ikke før. Ligesom medlemmer heller ikke SKAL herind til samme møde hele tiden. Den nye form gør, at jeg ikke længere skal ’gætte’, hvad vedkommende vil og har behov for, når han eller hun dukker op hos mig. Det er clearet på forhånd. Jeg kan derfor bruge mere tid på de folk, der har brug for det. Og mindre tid på dem, der kan nøjes med et ”ok” i en telefon”, siger Petrine.

Medlemmerne vælger selv

Susan Poulsen havde ifølge hendes eget udsagn ”lyst til at møde op personligt”. Men hun forestiller sig ikke, at hun har behov for samme type rådgivning hver gang. Også her er fleksibiliteten værdsat.

”Det var godt at møde Petrine ansigt til ansigt. Det var, hvad jeg havde brug for. Men på sigt forestiller jeg mig, at der er flere ting, jeg kan klare over telefonen. Det er rart, at systemet er indrettet sådan, at man ikke skal tage til Nørrebro – hver gang. Hvis det ikke føles nødvendigt for mig”, siger Susan.

Nu bestemmer medlemmerne

Petrine Hahn fortæller, at hun egentlig altid har oplevet, at hun og hendes kolleger har bestræbt sig på at være netop – fleksible.

”I de fem år jeg har været ansat, har vi hele tiden forsøgt at udvikle den måde, vi holder vores medlemssamtaler på. Så fleksibiliteten passer godt ind i den profil, vi hele tiden har haft, synes jeg. Den Gode Samtale er af samme årsag hele tiden under udvikling”, konstaterer Petrine Hahn.

Blandt andet har medarbejderne i MAJob netop skabt sig et overblik over, hvilke konsulenter der er særligt presset på tid, og om der er konsulenter der eventuelt har tid til at tage sig af flere elektroniske møder. Projektet bliver hele tiden evalueret. Og der bliver hele tiden justeret ind og ud.

”Det centrale for mig er, at før bestemte vi. Nu bestemmer medlemmerne,” smiler Petrine Hahn.

>> Hvad er Den gode samtale? Læs tidligere artikler i MA-Nyt

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00