Lasse B

Folk har fem minutter til dig i frokostpausen

01. september 2015

Etnologer vælter sig ikke i jobopslag. So what to do? Pil Beider Kleinschmidt bad om et kaffemøde hos 10-15 potentielle arbejdspladser. Nummer to møde gav job.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

– Jeg bryder mig ikke om at ringe uopfordret, som de anbefaler på jobcenteret, og jeg tror ikke på uopfordrede ansøgninger. Det er derimod mere behageligt at skrive til folk og bede om et personligt møde, siger Pil Beider Kleinschmidt.

Pils anbefaling til andre er at skifte de uopfordrede ansøgninger ud med de uforpligtende samtaler. Det lykkedes i hvert fald for hende.

– Da jeg ændrede strategi fik jeg positiv respons. Jeg erfarede, at folk gerne vil vise rundt i deres virksomhed og fortælle, hvad de laver.

Hvordan gjorde Pil det så – helt konkret?

Hun havde under sit studium på KU specialiseret sig i arkitektur og byplanlægning. Specialet handlede om Københavns cykelkultur.

– Jeg ville egentlig helst arbejde med byplanlægning, men det er et svært felt at komme ind i, og jeg havde ingen direkte kontakter.

Heldigvis havde hun en god ven, som kendte…

– Han fik mig til at gå anderledes til værks, og vi lavede i fællesskab en bruttoliste over virksomheder, som jeg syntes kunne være interessante at arbejde i. Jeg skrev en mail med fem linjer om mig selv og mine kompetencer og fik ham til at dele det med sit netværk. Jeg skrev samtidig uopfordret til de resterende på listen.

I de tre måneder Pil var ledig, fik hun ingen positive svar på de opslåede stillinger, hun søgte. Her fik hun svar fra samtlige kontakter!

I mailen stod kort, at hun var etnolog, interesserede sig for cykelkultur og en kort motivation for, hvorfor hun kunne være interessant for den pågældende virksomhed, og om de havde fem minutter til en uforpligtende samtale og fortælle lidt om, hvad de lavede?

Første og andet hit

– Mit første møde var i et stort arkitektfirma, hvor jeg fik rundvisning og en behagelig samtale med en af partnerne. De ansatte ikke på det tidspunkt, og jeg var derfor endnu mere overrasket over, at de ville afsætte tid til mig. Det synes jeg er meget positivt, og det giver et godt indtryk af arbejdspladsen.

Det andet møde var på endnu en tegnestue, som havde svaret prompte: Bare kontakt os.

– Jeg kontaktede dem på et heldigt tidspunkt. Firmaet havde lige fået en projektopgave, som matchede mine kompetencer, så samtalen handlede meget om, hvordan vi kunne udføre det projekt.

Mandagen efter var Pil projektansat, og hun er der stadig – nu med nye og andre opgaver. Og fastansat.

– De har ikke haft en etnolog tidligere, så min stilling er også ”work in progress”.

Hun nåede slet ikke at lave aftaler med de resterende positive svar.

– Som nyuddannet er det vigtigt at få foden indenfor, og det er en stor fordel med et personligt møde, så man kan fornemme stemningen på arbejdspladsen, slutter Pil.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00