Lasse B

Folkemødet: Fandt du en opsvinger i vrimlen?

17. juni 2015

Hvad sker der, når man sender 75 medlemmer en dag til Folkemødet på Bornholm?

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Det hele er overvældende, så er det overhovedet muligt at stikke sit hoved frem i vrimlen? Opsvingerne  var blevet klædt på forinden på en bootcamp i kompetenceafklaring, elevatortale, kunsten at mingle og brug af Twitter. Her er blot et ganske, ganske lille udpluk af, hvad Mona, Oliver, 2 x Lotte, Alexander, Karabi,  Marie Elisabeth, Lasse og Michelle oplevede.

Alexander Munk_481
Cand.scient. i molekylær biomedicin, Alexander Munk netværker med Michael Hallgreen, produktionsdirektør i Novo Nordisk Kalundborg, om hvordan de kan skaffe akademikere, når de går i gang med at investere 11,6 mia.kr. Alexander foreslog direktøren at lave en ambassadørordning, så ansatte kunne promovere virksomheden og jobbene i deres netværk.

 

Maria Meisner_481
Cand.mag. i tysk, Maria Meisner fik kontakt med Femern Belt Development. Det udløste en 15-20 minutters snak om jobmuligheder og om at flytte til Lolland. De fik naturligvis Marias visitkort og et løfte om at få tilsendt hendes cv.

 

Karabi Bergmann_481
Cand.mag. i psykologi og sociologi, Karabi Bergmann har arbejdet med, hvordan vi kan udvikle vores kompetencer gennem rumdesign. Hun havde blandt andet udvalgt sig et debatarrangement hos bibliotekerne.

 

Der blev tweetet løs på Folkemødet af opsvingerne:

Du er en af heltene, sagde DTU rektor til denne innovative #opsvinger aka mig #fmdk Lars ‏@larsjrg 12. jun.

 

Mona Jensen_481
“Der er penge i skidtet”: Cand.tech.soc. i miljøplanlægning, Mona Jensen fik en halv time på dagbladet Informations stand til at debatere moderne affaldssortering. Kun 21 procent af vores affald genanvendes, og hver borger producerer, hvad der svarer til vægten af 112 elefanter i affald om året.

 

Marie Elisabeth Dam_841
TV2 Bornholm fulgte cand.mag. i kultur og formidling, Marie Elisabeth Dam rundt på hendes tur. Her har hun fået fat i Nina Groes, direktør i KVINFO. På færgen hjem fik hun kontakt til et medicinalfirma, som ville give hendes data videre til deres kommunikationsbureau.
/ Klik på billedet og se hele indslaget.

 

Lotte Jacobsen_481
Lotte Jacobsen, der er cand.mag. i materiel kultur, fik via formanden for Kalundborg Erhvervsråd kontakt til Novo Nordisk Kalundborg. De kunne på stedet tilbyde hende en 20 timers stilling. Indholdet skal de diskutere videre om.

 

Akademikernes Hus_481
Mød en opsvinger. MA inviterede interesserede til at kigge forbi – og de kunne få en gang opswing med, da talenterne skabte stemning med fællessang. Skoletjenesten i København havde fx brug for en antropolog og en barselsvikar.

 

Oliver Krigslund_Lasse Langholm_481
To gange cand.scient,. i biokemi, Oliver Krigsholm og Lasse Langholm, lagde deres visitkort rundt omkring på alle bordene og fik også en snak med Novo Nordisk Kalundborg. De vil nu undersøge pendlingmulighederne København-Kalundborg nærmere.

 

Michelle Werther_481
Michelle Werther, cand.mag. i læring og forandringsprocesser, syntes, det var et superfedt initiativ af MA. Hun gik til en del debatarrangementer og mødte flere fra sit eget netværk. Men hendes største udfordring på Folkemødet var helt klart FOMO: Fear of Missing Out!

 

Lotte Skyt_481
Cand.mag. i musikvidenskab, Lotte Skyt fik en selfie med hjem som souvenir.
Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00