Lasse B

Fyr de private jobskabere

05. maj 2011

Frederik Dehlholm, MA’s formand, havde dette indlæg i Jyllands-Posten den 8. april 2011.

“Hvor mange gange har vi ikke hørt naboen eller kollegaen sige, at havde kommunen været et privat firma, så var den da gået fallit for længst. Underforstået, at uden den sunde, liberale konkurrence, får borgerne ikke ordentlig kvalitet og service for pengene. Men selv som indenrigsminister fik Lars Løkke ikke privatiseret kommunerne.

Til gengæld er beskæftigelsesbranchen blevet det. Siden 2002. Her agerer en lang række private firmaer, fordi kommunerne ikke har kunnet skaffe alle de mange ledige hurtigt og effektivt i arbejde – mente regeringen. Har skatteyderne så fået forbedret kvalitet og service for pengene?

MA, Magistrenes a-kasse, som har højtuddannede som medlemmer, spørger sine ledige hvert år, om de har fået valuta for indsatsen. De har nemlig ikke noget valg. De skal henvende sig hos ét af de private firmaer som en del af deres ledighedsforløb. Årets resultat: 35% er tilfredse med den tjenesteydelse, de har fået tilbudt! Især de unge ledige, dvs. dem under 30 år, er utilfredse med de private firmaer. Sidste år målte vi i MA 58% tilfredse i denne gruppe. I år 28%. Her et sigende citat fra undersøgelsen:

”Kurset var henvendt til folk under 30 med lang videregående uddannelse, men de råd, vi fik, var enten temmelig indlysende (“undgå stavefejl i ansøgninger”) eller tenderende mod det chauvinistiske (“piger, husk ikke at tage for meget makeup på, når I skal til jobsamtale”).”

”Vi fik præsenteret et cv fra 1998 som model for, hvordan man skal opbygge sit cv med hvad deraf følger af grafiske og layoutmæssige brølere.”

”Vi brugte en hel dag på at gætte min undervisers tidligere profession.”

Så hvorfor har Inger Støjberg ikke for længst lukket de private firmaer, som ikke kan levere varen? Lad falde hvad ikke kan stå? Tæller ideologien mon højere end kvaliteten?

Vores medlemmer har masser af gode ideer til, hvordan de penge der hældes ud og spildes på disse private firmaer kan bruges meget mere aktivt og jobgivende. Du kan bare ringe og bede om et møde med os i MA, Inger Støjberg.”

» » Du kan læse mere om MA’s anden aktør-undersøgelse her.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00