Lasse B

Giv folk et meningsfyldt arbejde eller en uddannelse

21. september 2012

Beskæftigelsesministeren har ret i at der er alt for meget hovedløs aktivering og for lidt relevant uddannelse til de ledige. Lad os få gjort noget ved det. De statslige løntilskudjobs er alt for ofte uden reelt jobperspektiv og blot forbrug af den forkortede dagpengeret.

De mange der nu står for at falde ud af dagpengesystemet bør tilbydes et arbejde eller en uddannelse, der samtidig giver genoptjening af dagpengeretten.

Det er grusomt, at 645 medlemmer står overfor at falde ud af dagpengesystemet til nytår. Jeg vil derfor opfordre alle til at deltage i massefaldsaktionen på søndag den 23. september på Københavns Hovedbanegård kl. 11.59. Kom gerne lidt før. Aktionen foregår på initiativ af DM Privat og støttes af blandt andet DM’s HTDA og af PROSA. Se notits om aktionen på MA’s hjemmeside.

I september måned har jeg også været involveret i debatten om seniorjob. Den har spredt sig til mange medier, og nedenfor er gengivet mit indlæg i BT 10. september 2012 og replik til Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance.

Frederik Dehlholm
Formand for MA


Man bør tage udgangspunkt i den enkeltes kvalifikationer, når man tilbyder et seniorjob, som der i øvrigt også står i loven. Det er bedst for den enkelte og for samfundet at udnytte de kvalifikationer, vi hver især har. Og det gør man altså ikke ved at sætte folk til at lave noget, de ikke er uddannet til. Der er ikke noget galt i at feje gader, men hvis nu man kan noget, der kan skabe merværdi for kommunen og samfundet, så er det jo dumt ikke at udnytte det.

Det er muligt, at man i kommunerne er nødt til at opfinde nogle nye job for at finde beskæftigelse til akademikere i seniorjobordningen, men man må gå ud fra, at det så er nogle fornuftige stillinger, de opretter. Det skal jo være job, der på en eller anden måde udfylder et behov i kommunen. Fx kunne det være at se på, hvordan man kan skabe mere grøn udvikling, som også er til gavn på længere sigt. Det er jo ikke, fordi akademikere skal sættes til hovedløs aktivering, som Joachim B. Olsen frygter. De skal have job, som rent faktisk giver mening.

Jeg deler heller ikke Joachim B. Olsens holdning om, at seniorjobordningen minder om planøkonomi. Ordningen giver en god sikkerhed til de mennesker, der har betalt til efterlønsordningen, så de ikke mister den hvis de bliver fyret. Og der er rig mulighed for at oprette nogle meningsfulde og værdiskabende stillinger i kommunerne.

>> Omtale i blandt andet Berlingske, DR, TV2 og Jyllands-Posten.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00