Lasse B

Har I et ledigt skrivebord?

18. november 2014

Hvis ikke rammerne for jobsøgningen er gode nok, hvorfor så ikke ændre dem? Det gjorde Peter Krogsøe, der i dag søger job fra sit skrivebord hos Publico Kommunikation.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA 

Cand. public. Peter Krogsøe søger et godt job i kommunikationsbranchen, men han søger ikke hjemmefra som så mange andre. Han har et skrivebord hos PR-bureauet Publico Kommunikation i Aarhus. Bureauet sagde nemlig ja, da Peter søgte om at få en arbejdsplads stillet til rådighed.

– Jeg har det hyggeligt derhjemme. Min kæreste er på barsel, og hende og min lille søn er fantastisk selskab. Men det giver måske sig selv, at det ikke er de bedste rammer for jobsøgningen. Jeg vil være jobsøgende et sted, hvor der var andre end mig, der arbejder, siger Peter. Så skal jeg jo ud af hjemmet. Der skal være nogle at hilse på om morgenen, et skrivebord og nogle at spise frokost med. Det her er ikke et job, men det ligner lidt, og det hjælper på min motivation for at yde noget og for at opsøge nye muligheder. Og det var målet.

– Jeg tænker jobsøgningen som et arbejde, og så kan man ligeså godt få det til at ligne et arbejde.

Peter er uddannet i retorik og journalistik, så det var ikke værst at få en dagligdag i et PR-bureau. Publico Kommunikation var dog ikke det eneste sted, han søgte. I første omgang blev der sendt mails ud til 10 forskellige virksomheder i Aarhus.

De har lovet mig et skrivebord – jeg har lovet ikke at forstyrre dem

– Man kan ikke uden videre forvente, at en virksomhed siger ja til sådan en forespørgsel. Derfor fandt jeg 10 virksomheder, som hver fik en mail, hvor jeg meget ærligt beskrev min situation og mine ønsker. Det initiativ fik jeg næsten udelukkende positiv feedback på. Det var kun Publico, der sagde ja, men der var flere, der roste og anerkendte initiativet, så det er da en succes, fortæller Peter, som selv roser Publico for at vise overskud.

– Jeg synes, det er ret sejt, at de sagde ja. Jeg har ikke lovet dem andet, end at jeg ikke vil forstyrre dem i deres arbejde. På den baggrund vidner det da om overskud, når man åbner op for sin virksomhed. Det har jeg stor respekt for, siger Peter Krogsøe.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00