Lasse B

Headhuntet på jobnet.dk

15. marts 2012

Malene og Poul fandt hinanden på jobnet.dk. Det er ikke de historier, vi hører hver dag. Men de findes. Det simple jobmatch via jobcentret. Sådan som systemet også var udtænkt i sin tid. Men det er en anden historie.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Malene Olsen blev cand.scient. i biologi i 2006 og fik med det samme stilling i et biotechfirma med stort set det, hun gerne ville lave og det, hun ville bruge sin uddannelse til. Men efter tre år kom krisen med nedskæringer i firmaet, og oveni skulle Malene på barsel. I juli 2011 er hun klar igen på jobmarkedet, men må starte med at melde sig ledig. Hun lægger sit cv ud på jobnet.dk – som man skal, og søger de stillinger – som man skal.

”Jeg havde ikke nogle egentlige karrieremål, men ville gerne arbejde med proteiner og alger. Det havde jeg også skrevet på mit cv på jobnet.dk,” fortæller Malene. ”En dag i november ringer min telefon. Firmaet Grønt Center spørger, om jeg kan komme til samtale. Jeg var helt forvirret, for jeg kunne ikke huske, at jeg lige havde sendt en ansøgning til dem. Men selvfølgelig sagde jeg ja.”

Samtalen gik godt, og 14 dage efter starter Malene i sit drømmejob som biolog i Grønt Centers algeprojekt.

”Vi havde sat en annonce i den lokale avis her på Lolland,” fortæller Poul Hunniche Madsen, Grønt Centers direktør. ”Vi søgte en algeekspert, men der kom kun få ansøgere og ingen duede. Vi spurgte også rundt i vores netværk, men også her uden held. Så prøvede vi jobnet.dk. Her kunne vi søge specifikt, ikke for snævert og ikke for bredt. Malene dukkede op – and the rest is history.”

Poul Hunniche Madsens udfordring er at være en lille og innovativ virksomhed og en moderne forskningsinstitution beliggende på Lolland, i Holeby. Vi er i et stykke udkantsdanmark. AC Kampagnen kom også forbi sidste år, men de gjorde det ifølge Poul Hunniche Madsen ikke godt nok. ”Det var spild af min og de ledige akademikeres tid. Det var ikke organiseret godt nok, så jeg på forhånd vidste, om der deltog akademikere, som jeg kunne bruge. Og de vidste ikke noget om min virksomhed. Vi er ellers en del af et vækstcentermiljø, hvor 75 pct. er akademikere. Og vi havde brug for folk. Grønt Center laver projekter, der skal udvikle jordbruget og de tilknyttede erhverv og bidrage til udvikling i landdistrikterne.”

”Det er også spild af penge at skulle annoncere – ofte bare for at vise flaget i branchen. Det er ti gange bedre for virksomhederne at have adgang til et kæmpe katalog over mulige kandidater,” slutter Poul Hunniche Madsen.

MA’s jobchef, Marianne Rossander, kan i øvrigt fortælle, at der er en ny Akademikerkampagne på vej. Selv om det er AC, der har det overordnede ansvar, er MA også involveret – blandt andet i virksomhedsbesøgene. Kritikken fra Poul Hunniche Madsen er derfor taget til efterretning, så de kommende arrangementer kan blive et vellykket forløb til gavn for både ledige og virksomheder.

Konsulent i MA, Kirsten Lund, oplever bestemt ikke et jobmatch via jobnet.dk som hverdagskost. ”Jeg tror faktisk kun jeg har hørt om det få gange før – og mest til vikariater. Og mit bedste råd er selvfølgelig at få lagt de rigtige søgeord ind på sit cv på jobnet.dk ligesom i de andre jobdatabaser. Malene skrev ’alger’, og det skaffede hende jobbet.”

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00