Lasse B

Hvad laver du i ”ventehullerne”?

14. juni 2016

Jeg tilhører et døende mindretal. Sidder om morgenen i toget på vej til arbejde med Politiken i papirudgave. Som den eneste i kupeen.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Hvis det ikke lige var, fordi jeg er ansat i MA, som giver gratis abonnement på Føljeton, verdens første mobile avis, til vores ledige medlemmer og en overgang rabat til studiemedlemmer og beskæftigede medlemmer, var jeg ikke blevet én af dets første læsere.

Jo, jo, min Nokia 3410 er da blevet til en Samsung, men indtil videre nyder jeg mine digitale frikvarterer. Og min næste bog bliver nok af den tyske hjerneforsker Manfred Spitzer, som har studeret fænomenet digital demens. En gyser, siger rygterne.

Fra avisdroppere til nyhedsjunkies

Men statistikken er ikke med mig. Det kunne Føljetons redaktør, Lars Trier Mogensen fortælle en stor flok medlemmer og samarbejdspartnere, der var troppet op til morgenmøde på Peter Bangs Vej en solskinsdag i maj under overskriften Tanker, der tæller.

500 siger dagligt deres papiravisabonnement op, 85 procent ejer en smartphone og det mobile nyhedsforbrug er fordoblet på bare to år.

Lige nu sidder over 30 procent af MA-Nyts læsere og gør det på en mobil.

Så tør man vel godt kaste sig ud i projekt ”store fortællinger til små skærme”. Lars Trier Mogensen og fire andre gjorde det i hvert fald og debuterede i december 2015. Nu et halvt år senere er flere tusinde blevet hooked. Og deriblandt altså en hel del af MA’s medlemmer.

Hvornår tjekker du nyheder på mobilen?

Lars Trier Mogensen har været med et stykke tid. Blandt andet på Information og Politiken, så han har fulgt udviklingen tæt på og på de udfordringer, medieverdenen er blevet kastet ud i i et stigende tempo.

Forbrugerens vaner ændrer sig i hast: Fra papir til mobil, fra flow-tv til streaming, fra synkron radiolytning til podcast.

Og vi bruger mobilen aktivt i ”ventehullerne”. I toget, på toilettet, på gaden, på restaurant, til selskab, i rygepausen….

Hvornår gør du det selv? Vi kigger ned og ikke op. En ung pige blev for nylig trafikdræbt på gaden helt opslugt af sin skærm. Nu overvejer myndighederne at installere trafiklys i fortovene.

Føljeton som seriel nyhedshistorie(r)

Føljetons drøm er at få os over i et serielt forbrug af nyhedsflowet. Navnet er ikke tilfældigt. Vi skal have muligheden for at følge det væsentligste – dét, redaktionen  har kurateret for os. Gerne over tid, så vi bliver fortrolige med historiens karakterer – som en tv-serie.

Målet er ikke nødvendigvis historier med et facit. For sådan er virkeligheden ikke. Der skal skabes nyt rum for refleksion og proces. Lidt som den politiske dagsorden, Alternativet op ad bakke forsøger sig med.

Nu efter et halvt år med færre digitale frikvarterer, må jeg indrømme, at jeg selv er blevet hooked. Formatet passer mig faktisk fint, men mest af alt er jeg fascineret af Føljetons friske, sproglige tilgang. Det er sprog med overskud, oplagthed og et twist humor, som gør det til en fornøjelse.

Jeg bliver dobbelt begavet. Jeg har ikke noget imod at fordøje denne verdens fortrædeligheder og udfordringer med ”en uhøjtidelig tilgang.”

Indtil videre får samtlige MA’s ledige medlemmer et halvt års gratis abonnement. Har du ikke allerede signet op, ja, så prøv det…

Vi kommer snart med et rigtigt godt tilbud til beskæftigede medlemmer og studiemedlemmer.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00