Lasse B

Hvilke job får de højtuddannede?

18. august 2011

Tag 218.000 personer med en videregående uddannelse på arbejdsmarkedet og kryds dem med private og offentlige virksomheders stillingskategorier. Så kan du få et billede af, hvor kandidaterne med deres forskellige uddannelser havner.

Det er blot én af mange vidensresurser på candportalen.dk, og som du kun kan finde her. Magisterfamilien, DM, MA og MP Pension, stiller masser af viden til rådighed for studerende og nyuddannede: fx råd om studiejob, test af jobmodenhed, cv-eksempler og fortællinger om det første job.

”Det er fint, at man kan klikke sig ind på områder som biologi m.m. eller naturvidenskab og se en oversigt over de områder, man kan komme til at arbejde indenfor. Også fint at man kan se, hvor mange der får job inden for disse områder. De forskellige guides vil jeg klart kunne gøre brug af fremover.”

Stud.scient. Katrine Pihl Johansson, 23 år. Læser fødevarevidenskab på KU på 3. semester.

Candportalen forsøger at åbne for det bredere perspektiv, klæde de studerende og nyuddannede på til arbejdslivet efter studierne og give inspiration til, hvor andre med den samme uddannelse er havnet.

Katrine vil kunne se, at de fleste af hendes fagfæller i Hovedstadsområdet ender med at undervise på forskellige niveauer, men derudover er spredningen og variationen stor i de øvrige stillingstyper.

Gå ind på Job og fakta på candportalen.dk. Eller klik direkte ind på billedet herunder. Vælg uddannelsesområde og eventuelt landsdel. Udtrækket er helt unikt og lavet specielt til Candportalen.

Senere vil statistikken blive udbygget, så man kan se stillingstyper på enkeltfag.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00