Lasse B

Hvordan strukturerer man sin hverdag, så man ikke fastholdes i ledighed?

10. marts 2014

At være aktivt jobsøgende indebærer også at søge bredt. Det siger reglerne. For Helle Møller Eriksen var erfaringen, at det kom der ikke et bedre resultat ud af. I stedet var hun aktiv ved hele tiden at være om sig blandt andet på LinkedIn, da det mulige drømmejob dukkede op.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Helle-Eriksen_thumbnail

Cand.mag. Helle Møller Eriksen

Region Nordjylland kæmper med at holde på de nyuddannede. Og de har statistikken imod sig. Dimittendledigheden er stigende og var i 2013 på knap 43 pct. for kandidater, der har været færdige i op til et år. Cand.mag. i læring og forandringsprocesser Helle Møller Eriksen var også klar til at rykke teltpælene op og forlade det nordjyske, da hun efter et halvt års ledighed stadig ikke havde fundet noget job. Hun blev kandidat fra Aalborg Universitet i juni 2013 efter en bachelor i ernæring og sundhed.

Søg det, du gerne vil

– Jeg synes, det var hårdt hele tiden at skulle sætte sig op til hvert eneste søgte job. Hele tiden bane vejen for sig selv. Det kræver et enormt overskud, og hele beskæftigelsessystemet fokuserer mere på, hvad du skal frem for hvad der giver mening for dig. I starten søgte jeg opslåede stillinger, men jeg lærte efterhånden at gå fra at søge det, der blev tilbudt til at søge det, jeg gerne ville. Først da skete der noget med min jobsøgning, fortæller Helle.

Efter to-tre måneders diffus jobsøgning, 20 ansøgninger på opslåede stillinger, kun én jobsamtale satte et 14-dages aktiveringskursus hos Ballisager Helle i gang med en mere målrettet strategi.

– Jeg oplevede, at jobkonsulenterne var rigtig gode til at fremhæve, hvad der virker, og hvad der ikke virker ude i virksomhederne, når man henvender sig både på opslåede og uopfordrede stillinger. Jeg fik forbedret mit cv, og pludselig havde jeg tre jobtilbud gennem netværk.

Kontakt – og så er det med at være om sig

Forinden havde hun deltaget i en temadag i MA, hvor hun mødte en ansat på University College Nordjylland/UCN. Det skaffede hende den første kontaktperson, så hun efter jobsøgningskurset kunne sende sit cv til UCN. Og så kørte møllen: aktivere LinkedIn, researche på jobbet og ringe op for at få flere oplysninger end stillingsopslaget. Kort sagt, gå aktivt i dialog med den potentielle arbejdsgiver.

Alle disse aktiviteter var afgørende for, at Helle blev inviteret indenfor til en samtale, har hun senere fået oplyst.

Helle fik lige det job, hun er uddannet til. Fra 1. januar 2014 skal hun både være projektkoordinator i et forskningsprojekt i velfærdsteknologi og undervise personale i sundhedsvæsenet på efter- og videregående uddannelser.

– Der findes i dag mange gode tilbud til ledige, fra MA’s rådgivere, anden aktører og diverse andre gratis kurser. Udfordringen er derfor at være selektiv, så man ikke får struktureret en hverdag, der fastholder én i ledighed, men i stedet hjælper én med inspiration til at gøre, hvad der skal til for at komme i betragtning til drømmejobbet. Der er mange veje ud af ledighed, og vi gør det på hver vores måde. Jeg fandt heldigvis min, slutter en glad Helle.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00