Lasse B

Input til Koch

07. marts 2013

Information bragte dette læserbrev den 6. marts 2013:

Magistrenes A-kasse hilser det nye ekspertudvalg med Carsten Koch i spidsen velkommen. Vi trænger til en ny beskæftigelsespolitik. Af de knap 5.300 udfaldne ledige i januar måned bidrager MA med 129 til denne kedelige statistik.

I november 2012 gennemføret MA en undersøgelse blandt de medlemmer, der allerede var faldet ud. 75 pct. ville blive i a-kassen, trods kravet om et helt års fuldtidsarbejde for at komme på dagpenge igen – et meget hårdt krav i en lavkonjunkturtid. 8 pct. havde fået fuldtidsarbejde, så udsigten til at komme tilbage igen på arbejdsmarkedet er det vist kun den mest optimistiske finansminister, der kan få øje på.

Og her opstår for mig et paradoks. Regeringen vil gerne øge arbejdsudbuddet, men man skyder sig selv i foden samtidigt.

Dagpengeforringelserne gør sit bedste for at skubbe de ledige helt ud af arbejdsmarkedet. Alle ved, at er man først røget helt ud, er det langt sværere at komme tilbage i job.

Gør som Sverige med et genoptjeningskrav på tre måneder. Så kan regeringen få udbuddet af arbejdskraft op og samtidig give håb for de udfaldne bare de får deltidsarbejde eller midlertidige ansættelser.

Vi har givet de udfaldne en lille økonomisk håndsrækning, hvis de ryger på kontanthjælp. Vi fritager dem for at betale administrationsbidraget. Statsbidraget kan vi ikke røre ved.

Frederik Dehlholm
formand for MA

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00