Lasse B

Jeg var kørt helt fast i min jobsøgning

21. september 2015

Afslag på afslag, ingen indkaldelser til jobsamtaler, motivationen helt i bund. Men så en aften kl. 21 med deadline midnat fik Rakul Thomsen sendt en ansøgning af sted efter at have fået et nyt boost på en workshop i MA.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

– Den ene dag synes du, du har lavet et skide godt cv. Den næste dag synes du din ansøgning er helt håbløs. Du kan ikke selv se fejlene. Efter tre måneders ledighed er du allerede mør, fortæller Rakul Thomsen.

Pointen er, at man ikke selv kan vurdere sit cv og sin ansøgning godt nok til at vide, om det virker eller ikke.

For Rakul Thomsen, cand.mag. i teatervidenskab, kunne hun godt se, at begge dele var alt for lange af frygt for ikke at få det hele med. Men først da hun havde deltaget i nogle workshops i MA.

– Vi fik 20 sekunder fx til at læse hinandens cv’er igennem. Bagefter snakkede vi om, hvad der var godt og skidt. Det var meget lærerigt. Det var lige præcis her, jeg fik indblik i, hvor hurtigt man kan ende i ‘Nej-bunken’, og hvor vigtigt det er, at dit cv er iøjnefaldende og beskriver dig og dine kompetencer på 20 sekunder.

Fokuser på tre vigtige ting

For at korte ned på sin alt for lange ansøgning fik Rakul og de andre deltagere rådet at fokusere på de tre vigtigste ting, man kan tilbyde arbejdsgiveren.

Pia Knudsen, der er karriererådgiver i MA, bruger blandt andet den velafprøvede AIDA-model, når hun skal få medlemmerne til at professionalisere deres ansøgning og få den til at havne i den rigtige bunke: Til samtale.

AIDA_480

 

Og hun opfordrer kun medlemmerne til at bruge MA med det samme.

– Hvorfor vente tre måneder, hvor du bliver kørt psykisk ned, når du kan deltage i MA’s medlemstilbud fra dag ét. Det er også det, du betaler dit kontingent for.

Var gået død i jobsøgningen

Stillinsopslaget, Rakul søgte på, var faktisk hendes drømmejob. Hun havde på studiet specialiseret sig i dramapædagogik og brug af kreativitet i læringen i daginstitutioner og skoler. En kommune søgte en projektmedarbejder for et halvt år til at afprøve teorien.

Hun havde set opslaget før, men var gået død i det. En aften efter en dag med lutter afslag fandt hun det frem i sidste øjeblik. Sammen med powerpoint-papirerne med alle guldkornene fra workshoppen.

12 timer efter var hun indkaldt til samtale sammen med syv andre ansøgere.

– MA’s kursus havde helt sikkert afgørende betydning for mig. Man bliver træt, låser sig fast og bliver tom for ideer i sin jobsøgning.

Det gik godt til samtalen, selv om Rakul ikke havde brugt tid på at forberede den grundigt.

– De spurgte netop ind til det, jeg havde skrevet i mit cv og min ansøgning, og jeg fortalte, hvad jeg kunne tilbyde dem.

I dag tager Rakul rundt til børnehaverne i kommunen og afprøver otte projekter. Det sidste handlede om venskab og følelser.

For hun fik jobbet!

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00