Lasse B

Job på Facebook

10. februar 2011

Af Julie Mathiesen, freelancejournalist

Mikkel Krohne Sørensen var til Formel 1-løb i Belgien, da én af hans gamle venner fra Skive ringede: ”Søger du stadig job? Du får lige et navn og nummer, men bare skriv til ham på Facebook!”

– Den slags racerbiler larmer rigtig meget, så jeg kunne næsten ikke høre noget, men som ledig vil man gerne høre ordet ’job’, så jeg spidsede ører, griner Mikkel Krohne Sørensen et halvt års tid senere. Han sms’ede med den potentielle arbejdsgiver, kom hjem fra Belgien søndag, var til jobsamtale tirsdag, og så var han ansat som kommunikationsmedarbejder i ATAK Advertising & Marketing i Charlottenlund nord for København.

Et års tid tidligere var han blevet færdig som cand.ling.merc. i virksomhedskommunikation fra ASB. Hans speciale handlede om kulturel branding i en interkulturel kontekst med fokus på Mellemøsten, og derfor var hans første mål et job i en kommunikations- eller marketingafdeling i en international virksomhed helst med forbindelse til Mellemøsten. Startskuddet var selv at flytte en anelse mod øst – til København.

Opsøgende og målrettet
– Jeg forventede flere muligheder for især internationale stillinger herovre, og jeg havde også lyst til at prøve noget nyt. I begyndelsen var jeg meget opsøgende – også overfor mennesker, jeg ikke havde nogen relationer til. Jeg kontaktede mange virksomheder omkring marketing i Mellemøsten og købte en betalt profil på LinkedIn netop for at kunne kontakte fx eksperter, som jeg i medierne så udtale sig om noget af det, jeg gerne ville arbejde med. Men det virkede ligesom ikke, fortæller den 28-årige midtjyde.

De gamle Skive-venner havde han kontakt med via Facebook, og dem brugte han fx til at finde lejlighed med. Og i forhold til jobsøgningen havde han kun benyttet sig af de nøje udvalgte Facebook-venner, som han formodede havde et netværk, der måske kunne give pote fx på baggrund af de brancher, de var ansat i.

– På den måde var jeg målrettet, for i krisetider med høj arbejdsløshed tror jeg ikke på, at det virker bare at skrive i sin statuslinje, at man ønsker sig et job, siger Mikkel Krohne Sørensen.

Gratis og hurtig rekruttering
Han er ikke den første, som William Atak ansætter via Facebook, og hver gang er det sket via en efterlysning på William Ataks private statusopdatering.

– Folks daglige brug af Facebook gør det så nemt at nå langt ud med et budskab fx om et ledigt job, og ansættelsesprocessen har været meget hurtigere end via de traditionelle kanaler. Jeg har ikke haft andre end de pågældende til samtale. Samtidig har det stor betydning at finde en egnet kandidat, der oven i købet er velinformeret fra sit bagland om, hvad min virksomhed står for, og som jeg har én i mit netværks ord for er en dygtig person, forklarer William Atak.

Et par gange er det ikke lykkedes at få jobbet besat via Facebook, men så er han gået til Jobnet, for alle de store jobportaler linker dertil. I øjeblikket leder han efter en programmør, og han overvejer at bruge søgefunktionen på LinkedIn til at finde den rette person – der måske viser sig at have fælles referencer med ham selv.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00