Lasse B

Jobbussen rullede lige ind i jobbet

19. januar 2016

I oktober måned 2015 gik Odsherred Kommune i Nordvestsjælland og deres lokale arbejdspladser i offensiven: Kom og mød os og se, om der er basis for et jobmatch. MA fyldte jobbussen op og blandt dem, der rullede med, var cand.mag. Anne Kornerup.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Egentlig tænkte Anne, at det blot ville blive en hyggelig dag med ligesindede, hvor hun kunne få øvet sin elevatortale.

Der var ikke umiddelbart oplagte jobmuligheder for hende, og de få, der var, ville højst sandsynligt også blive søgt af MA’s andre medlemmer.

Til gengæld var hun flyttelig. Med en opvækst i både Nordsjælland, København og Nordjylland og med tre udlandsophold, var hun ikke bundet bopælsmæssigt.

Havde endda forsøgt at få arbejde i London med sin uddannelse i Kultur, Kommunikation og Globalisering med en specialisering inden for International Migration og Etniske Relationer fra AAU. Men også stødt på den klassiske: Ikke nok erfaring!

Og mere af det klassiske: Søgt og søgt uden bonus og oveni prøvet noget ikke relevant vikararbejde.

Telefonkontakt var et for stort pres

Hos MA og hos sin anden aktør var hun blevet opfordret til at kontakte virksomhederne telefonisk. Men det gik slet ikke. Hun blokerede helt, når hun skulle ringe.

– Jeg følte, at der skulle opnås noget ved hver telefonsamtale. Jeg lagde et unødvendigt pres på mig selv. Det irriterede mig, for jeg er ellers god til at tage kontakt til andre mennesker og falde i snak.

Presset fik hun heldigvis lagt bag sig, da jobbussen rullede ind til jobmessen i Odsherred. De gode talegaver kom frem.

  Da vi kom ind i salen med de mange virksomheder linet op, kom jeg tilfældigt til at stå lige ved scenen. Og her stod Dansk Revision. Så jeg sprang lige ud i det: ”Hej, kan I bruge sådan én som mig?”

Anne glemte alt om den forberedte elevatortale fra MA’s bootcamp eller researche først på, hvad det var for en virksomhed.

Hun havde fået fat i Dansk Revisions Holbækafdeling, som ikke umiddelbart havde brug for hende, men hun havde gjort et godt indtryk.

Et stykke tid efter fik hun en mail fra sekretariatet i Herlev.

– De skrev, at de havde et kommunikationsprojekt. Tidsbegrænset, men med mulighed for forlængelse.

Der var god kemi til samtalen, så i dag sidder Anne som HR- og kommunikationskoordinator og skal implementere Dansk Revisions kommunikationsstrategi og stå for HR i forbindelse med deres elevuddannelser.

Afvise eller selv blive afvist?

– Mit råd til andre er, at man skal tage chancen alligevel og ikke afvise noget, før man er 100 procent sikker på, at det ikke kan blive til noget. Min første reaktion i mange tilfælde har været flugt og afvisning af potentielle jobs. Det jo er nemmere at afvise end at blive afvist og dermed ikke lide det knæk af ens selvværd og selvtillid som mange jobsøgende oplever.

Problemet er bare, at der ingenting sker, hvis man ikke selv er proaktiv.

–  Det var, da jeg kom ud af min comfort zone og ikke lagde pres på mig selv, at jeg oplevede fremgang. Det er grunden til, jeg i dag har et arbejde og at min selvtillid er steget 200 procent. Jeg har fået masser af ny energi af mit nye job.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00