Lasse B

Jobdating på Novo Nordisk: Er du en struktureret kreativ scient.?

25. februar 2015

Annette og Camilla hoppede på bussen til Kalundborg sammen med 23 andre cand.scient.er, der fik muligheden for et direkte og unikt jobmatch.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Halvdelen af verdens insulin produceres på Novo Nordisk i Kalundborg. I 2015 regner Novo Nordisk Kalundborg med at skulle ansætte 200 akademikere, så i samarbejde med MA afprøvede parterne et nyt koncept: Jobdating som speedmatching på en halv time.

MA har både de ledige dimittender og de mere erfarne. Og rekruttering koster tid for virksomhederne. Ved at matche 25 interesserede cand.scient.er med Novo Nordisks ledere, kan begge parter hurtigt se, om der er basis for at gå videre.

Hvordan laver man insulin?

Forinden havde alle deltagere fået en introduktion til Novo Nordisk og ikke mindst en spændende fremvisning af hele produktionslinjen på verdens største insulinfabrik.

– Det var virkelig godt at have set, hvordan det foregår og hvad der sker, inden vi skulle præsentere vores cv for en leder, fortæller biokemiker Annette Timm. For hende var besøget en klar øjenåbner, for hun havde ikke tænkt i de jobbaner før. Hun havde efterfølgende en fornemmelse af god kemi hende og lederen imellem.

2.800 medarbejdere har deres daglige gang på de mere end 10 fabrikker på Novo Nordisk produktionsfacilitet i Kalundborg, og på 15 år har Novo Nordisk skabt 1.600 nye job. Væksten fortsætter, og derfor er der brug for de kompetencer, som netop MA’s scient.er besidder: problemløsning, omstilling, analyse og nytænkning.

Er du struktureret og kreativ på samme tid?

Novo Nordisks HR-chef på produktionsstedet, Andreas Friis, sammenfattede det i udtrykket ”en struktureret kreativ scient.” Man kigger først og fremmest på, om kandidaterne har det nødvendige mindset: Stærkt dedikeret og parat til at prøve noget nyt.

Camilla Kjærgaard Petersen er cellebiolog, og hun har haft Novo Nordisk i Gentofte i kikkerten længe, da det er tæt på hendes nuværende bopæl.

– Min mand arbejder i Roskilde, så vi er parate til at rykke vestpå, hvis der kommer noget positivt ud af datingen, fortæller hun. Samtalen forløb meget behageligt og afslappet. Jeg blev blandt andet spurgt om, hvad jeg gør i pressede situationer, og jeg spurgte, om jeg skulle tage nogle kurser, hvis det kunne fremme mine chancer.

En motiveret ansøgning og et skræddersyet cv

De 25 afdelingsledere fik hver to kandidaters cv forinden. Og HR-chefen understregede, at der skal være en rød tråd i cv’et, det skal være overskueligt og det skal være tilpasset jobbet. Et generelt cv er ikke nok, og man skal vinkle sin ansøgning, så man får fortalt, hvad man kan tilbyde Novo Nordisk.

– Vi vil gerne se, at man virkelig brænder for jobbet, pointerer Andreas Friis.

Mange flere havde lagt billet ind på besøget, men der var kun plads til de 25, som kom fra hele landet: Esbjerg, Haderslev, Aarhus, Odense, Hundested, Roskilde og København.

Udbytte for alle

Indenfor 14 dage får alle deltagere en tilbagemelding, og konceptet skal selvfølgelig evalueres af begge parter. Novo Nordisk afprøver denne form for jobdating for første gang, men chancerne for en gentagelse er absolut til stede.

– Aftalen kom i stand lidt som en tilfældighed, fortæller karriererådgiver i MA Sidsel Paulsen. Vi mødte hinanden på en messe, og da Novo Nordisk fortalte om deres behov for arbejdskraft, og vi netop kan skaffe den, så var matchet jo oplagt.

– Alle jeg har talt med var super tilfredse med besøget, og alle fik noget med hjem – også selv om det ikke bliver til et jobtilbud i første omgang. For vores medlemmer er det her jo en genvej gennem nåleøjet: at komme til en jobsamtale og få konstruktiv feedback, slutter Sidsel Paulsen.

Spændende jobmuligheder – også i fremtiden

Michael Hallgreen, der er produktionsdirektør for Novo Nordisk i Kalundborg, forudser, at promovering af jobmulighederne på produktionsenheden også i årene fremover vil være en naturlig del af Novo Nordisks aktiviteter og engagement i Kalundborg.

– Diabetes vokser på verdensplan. Novo Nordisk forventer at tage en stor del af væksten. Det betyder vækst for Novo Nordisk i Kalundborg. Det vil vi håndtere via produktivitetseffektiviseringer og investeringer. En kombination af vækst og naturlig medarbejderomsætning betyder, at der også mange år frem vil blive skabt nye stillinger, fortæller Michael og fortsætter:

– Netop nu sker der en markant udvidelse af antallet af medarbejdere som et resultat af strategiske prioriteringer og den generelle vækst i Novo Nordisk. Sidste år skabte vi 275 nye jobs alene i den største produktionsenhed på området, der fremstiller det aktive stof i vores lægemidler – og i 2015 forventer vi også at skabe mange nye jobs på produktionsenheden. Kontinuerlig tiltrækning af velkvalificerede medarbejdere samt fastholdelse af dygtige og erfarne medarbejdere er derfor en vigtig faktor for succes. Vi håber derfor, at denne event kan bidrage til at gøre potentielle kandidater opmærksomme på, hvilke spændende jobmuligheder der findes på et produktionssted af denne kaliber.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00