Lasse B

Jobsamtalen blev en gennemgang af mit cv

15. september 2014

UCN, University College Nordjylland, fik Louises cv på en mail midt i ferien fra Thailand. Det skete efter et vellykket jobmatch med MA som mellemmand.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Det blev en noget atypisk jobsamtale for cand.mag. i kultur, kommunikation og globalisering, Louise Michelsen.

UCN havde en løntilskudsstilling i deres internationale afdeling, og den var MA i Aalborg en aktiv del af. Ole Faaborg, chef for afdelingen, kontaktede MA for at høre, om vi havde nogle egnede kandidater. Det havde vi. Faktisk 18 med samme baggrund som Louise. 10 af dem sendte en ansøgning af sted, og to blev udvalgt til samtale.

– Jeg tror min tidligere ansættelse i et privat firma, COWI, og mit engagement i JCI, Junior Chamber International var udslagsgivende, fortæller Louise. Jeg har prøvet megen skriftlighed, udarbejdet mange tilbud, har kendskab til EU-sprog og et netværk i JCI. Så vi tog udelukkende udgangspunkt i mit cv, som fungerede som et slags vidnesbyrd for mig.

Humanist blandt ingeniører

Det var ellers Udenrigsministeriet, der stod øverst på Louises ønskeliste efter dimissionen i 2008. Hun var parat til at tage til København med kæreste og det hele. Hun havde været i Australien for Amnesty International og specielt arbejdet med etniske minoriteter og flygtninge, og hun ville meget gerne give sit bidrag til ”at redde verden”. 4.000 ansøgere med samme drøm og en finanskrise senere gav Louise noget af et realitetschok.

I stedet blev det et rådgiverjob i det offentlige som sagsbehandler inden for beskæftigelsesområdet, indtil hun via en daværende chef havnede i rådgivningsfirmaet COWI. Her er tyngden ingeniører, så Louise var atypisk med sin brede, humanistiske baggrund.

– Det blev en hård læretid for mig i COWI. Jeg lærte at omsætte min viden til andre områder, og jeg blev udfordret på hele tiden at tænke i resultater, men jeg oplevede også, at der var kortere fra tanke til handling. Arbejdsugen var i perioder på 70 timer, og med tiden kunne jeg mærke, at jeg ikke helt passede ind. Private forhold med dagplejebarn og pasning af en kræftsyg mor oveni fik mig til slut til at stoppe 1½ år efter.

Jobmatchet midt i ferien

Efter en midlertidig projektkoordinatorstilling i Randers Regnskov og en ny ledighedsperiode kom henvendelsen så fra MA – midt i Louises familieferie i Thailand. Matchet og kontakten var skabt.

– Det var en tre måneders løntilskudsstilling, som nu er blevet en fast projektstilling frem til februar 2015, fortæller Louise glad. Computeren havde jeg ikke med mig og derfor heller ikke mit cv, så jeg tøvede ikke med at ringe til UCN for at sige, at jeg var den rette kandidat.

Jeg føler, jeg er kommet hjem og efter seks år er havnet i det, der er naturligt for mig.

Hvad kan man lære af det private og det offentlige?

Under løntilskudsperioden var Louise meget optaget af, at hun rent faktisk kunne vise over for sig selv, at hun kunne bruge det til noget i den anden ende. Nu mærker hun, at hun kan bruge sine erfaringer fra tidligere. Fra det private, når det skal gå stærkt. Fra det offentlige, når det skal gøres grundigt.

Og der bliver god brug for det. Udviklingskontrakterne mellem uddannelsesinstitutionerne og ministeriet har styrket internationalisering som et konkret målepunkt. UCN skal måles på, hvor internationale de er. Målet er, at 50 pct. af dimentenderne i 2020 skal have tilbragt mindst et semester i udlandet. Lige nu er andelen på syv pct.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00