Lasse B

Jobsamtalen foregik i Bornholms Lufthavn

20. oktober 2015

Julie Bennedbæk burde måske være gået i panik. Et par uger før hendes arbejdsmarkedsydelse udløb, havde hun stadig ikke fået fast arbejde.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Når Julie møder landpostbudet, kan hun ikke være flyttet til et mere hyggeligt sted, synes hun. Det må kompensere for, at der er meget langt til den nærmeste McDonald’s, når man har bosat sig i Rønne efter et storbyliv i Aalborg.

Julie er med en kommunikationsuddannelse fra AAU ikke gået efter et klassisk job i branchen. Hun er mere til et forskningsmiljø, hvor der arbejdes med projekter og forskningsformidling.

Så en stilling som undervisningsassistent på AAU, eget firma på supplerende dagpenge og en jobrotationsstilling i Hjørring Kommune gav god mening hele vejen rundt.

– Jeg har hele tiden forsøgt at skabe mig en profil, der er vigtig for mig – og ikke nødvendigvis den, arbejdsgiverne efterspørger.

Men tiden gik som ledig, dagpengekanten blev passeret og arbejdsmarkedsydelsen tog over.

Drømmejobbet lå i Nexø

Trods sin situation følte Julie sig ikke værdiløs eller tog ledigheden personligt. Den styrke evnede hun at mobilisere og troen på, at det nok skulle gå.

Hun havde en god kombination af sin kommunikationsfaglighed og en certificeret projektlederuddannelse fra dengang, man kunne tage en sådan på seks ugers selvvalgt uddannelse som ledig. Og hun var bestemt flytbart, hvis det rigtige job dukkede op.

Hun havde søgt overalt i Danmark og fandt endelig drømmejobbet i en stillingsannonce. Hun knoklede med sin ansøgning og havde to gode chefer til sine referencer.

– Jobsamtalen foregik i lufthavnen i Rønne, hvor de selvfølgelig spurgte meget ind til det at flytte fra Aalborg til Bornholm. Men både den og to test gik rigtig godt.

Med perfekt timing fik hun den sidste dag i Hjørring Kommune at vide, at hun kunne starte i sit nye, faste job i Nexø i CRT, Center for Regional- og Turismeforskning.

Kommunikationsarbejde med perspektiv

– Jeg sidder sammen med forskere, og jeg laver det kommunikationsarbejde, der giver mening for mig: regional udvikling i yderområder og forskningsformidling. På sigt håber jeg på at få mine egne projekter og derudover en ph.d.-grad for at kunne forske på lige fod med mine kolleger.

På CRT sidder Julie sammen med 10 kolleger. Ingen er bornholmere, men heller ingen er pendlere. Fire andre ansatte arbejder i København.

– Vi arbejder i en fredet firelænget, stråtækt stenbrudsgård fra 1759, hvor jeg fra kontoret har udsigt til Stenbrudssøen og Østersøen og kan sidde på gårdspladsen med en kop kaffe under det store morbærtræ og arbejde. Og så er der trods alt kun en halv times flyvetur til København.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00