Lasse B

Kaospilot Ditte Graa Wulff

02. november 2015

Foto Stefan Kai Nielsen

Ditte Graa Wulff, 29 år og selvstændig konsulent

Hvorfor Kaospilot?

Jeg ville noget mere med min uddannelse og savnede udfordring og relevans. Jeg drømte om et studieliv, hvor uddannelsen ikke var en lang og tung rejse mod et eller andet ubestemt mål, men faktisk havde mening og mål i sig selv.

Jeg startede nemlig med at tage basisuddannelsen på RUC og derefter et semester på KU/sociologi, men jeg havde aldrig følelsen af at være havnet på den rette hylde.

Jeg sad bare fast i en forestilling om, at ”det vel er det man gør efter gymnasiet, og der er jo ingen der har sagt, at det skal være sjovt at tage en uddannelse”. Men det er noget vrøvl.

Hvad har du brugt uddannelsen til?

Jeg har startet min egen konsulentvirksomhed, Mødehuset, hvor jeg laver kurser og workshops.

Jeg arbejder primært for NGO’er, netværk og offentlige institutioner, som gerne vil have nogle værktøjer til, hvordan de kan få mere ud af hverdagens møder.

Det har ledt flere spændende ting med sig. For tiden er jeg intern konsulent for 23 Company – en start-up virksomhed, som laver video hjemmesider. Her står jeg blandt andet for at optimere de interne samarbejdsprocesser.

Hvad er det særlige, man får med fra Kaospiloterne?

Det vigtigste, Kaospiloterne har givet mig, er et hårdt men kærligt spark til at få mere ud af mine idéer, visioner og kompetencer.

Tanken om at blive selvstændig var for eksempel aldrig (!) faldet mig ind, før jeg startede på skolen.

Meget af det handler om at være en del af en fantastisk livligt og inspirerende miljø med meget højt til loftet.

Derudover handler det om, at man gennem uddannelsen arbejder med hele ens person og ikke kun de faglige kompetencer. Personlig udvikling er en stor del af uddannelsen, og på mit hold har vi blandt andet været igennem et forløb, hvor vi brugte boksning til at arbejde med konflikthåndtering. I et forløb som dette er personlig feedback et centralt værktøj, så man bliver meget trænet i at både give og modtage feedback, hvilket er et enormt værdifuldt værktøj for mig i dag.

Så Kaospiloterne er også et benhårdt personligt udviklingsforløb, som lykkes fordi der er nogle gode støttefunktioner – fx tilbud om samtaler med en teamleder og den åbenhed, man har med sit hold. Faktisk vil jeg tro, at holdet har været min bedste lærer gennem uddannelsen.

Man bliver kastet ud i nogle helt umulige projekter sammen, og vi har også boet og arbejdet et semester i Shanghai.

Nogle gange kan man være ved at falde om over endeløse snakke om for eksempel teamkultur. Men samtidig er de en virkelig god træning i at kunne arbejde med mennesker, hvis indstilling ligger langt fra ens egen.

I dag, hvor jeg har været færdig i over et år, er det stadig helt naturligt og ligetil at tage fat i sit hold og sit netværk fra Kaospiloterne, når man står i en faglig udfordring eller har brug for sparring på et projekt. Det er en fantastisk støtte at få med.

Hvor ser du dig selv om tre år?

Mit arbejde drejer sig helt sikkert stadig om at skabe bedre arbejdsliv for mennesker. Jeg har nok heller ikke helt sluppet den store frihed, der ligger i at være selvstændig og kunne skabe sin egen hverdag.

Men jeg håber, at jeg er kommet ind i nogle mere faste samarbejdsrelationer. Måske har jeg fået nogle ansatte i Mødehuset eller måske har jeg startet noget nyt op i fællesskab med andre.

Vil du logge ud?

Du har været inaktiv et stykke tid - vil du forblive logget ind?

Logger ud om
02:00